Tietoa killasta

Tietojohtajakilta Man@ger, tai tuttavallisemmin vain Man@ger, on Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan alayhdistys, joka perustettiin tietojohtamisen koulutusohjelman opiskelijoiden toimesta keväällä 2000.

Man@gerin toiminnan tarkoituksena on edistää tietojohtamisen opiskelua ja teekkarikulttuuria sekä valvoa jäsentemme etua yliopistomaailmassa. Kaikki Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan jäsenet voivat liittyä myös Man@gerin jäseneksi pientä kiltamaksua vastaan ja nauttia kiltamme tarjoamista palveluista kuten saunailloista, yritysvierailuista, viikkotiedotteesta ja kiltahuoneesta. Man@gerilaiset voit tunnistaa harmaista haalareista ja rempseästä meiningistä.

Liiketoiminnan ja tietotekniikan välistä kuilua varten suunniteltiin tietojohtamisen koulutusohjelma, joka perustettiin vuonna 1998. Tämä mahdollisti ensimmäisten tietojohtamisen koulutusohjelman opiskelijoiden opintojen alkamisen syksyllä 1999.

Ensimmäinen vuosikurssi perusti virallisen ammattiainekerhon nimineen, logoineen ja haalareineen. Tietojohtamisen ammattiainekerhon taival alkoi sääntöjen muodostamisella. Tämän jälkeen alkoi usean kuukauden kestänyt äänestyskierros, koska ammattiainekerhoa eikä sen hallitustakaan vielä ollut. Kaikki päätökset tehtiin demokraattisesti vuosikurssin kesken.

Haalareiden harmaansävy muodostui ykkösvaihtoehdoksi, koska sitä ei kukaan TTKK:lla, entinen Tampereen teknillinen korkeakoulu, käyttänyt ja se oli tuotantotalouden valkoisen ja tietotekniikan mustan väriyhdistelmä. Muitakin vaihtoehtoja oli, kuten shakkiruutukuvio, mutta harmaa valittiin lopulta viidennen äänestyskierroksen jälkeen.

Nimen suhteen äänestys oli helpompaa, koska äänestyskierroksia oli vain yksi. Nykyisin Man@ger nimenä on selviö, mutta äänestys oli tiukka ja vain yksi ääni erotti, että killan nykyinen nimi ei ole Innowa.

Killan logosta ei haluttu enää äänestää ja ilmeisesti myös taiteellisten lahjojen puutteesta johtuen se tilattiin graafikolta.

Tietojohtamisen koulutusohjelman alkuvaiheessa todettiin, että oma laitos olisi välttämätön. Vuoden 2001 lopulla TTKK:n hallitus päättikin perustaa tiedonhallinnan laitoksen tuotantotalouden osastolle. Samanaikaisesti laitos kuului myös tietotekniikan osastoon.

Vuonna 2005 kilta täytti viisi vuotta, jolloin kiltautuminen tuli mahdolliseksi. Perusteita kiltautumisen vuoksi olivat esimerkiksi halu välttää sekaannuksia Tuotantotalouden kilta Indecsiin sekä pyrkiä tasavertaisuuteen muiden kiltojen kanssa. 16.3.2005 TTYY:n edustajisto myönsi Man@gerille kiltastatuksen. Samalla killalle hyväksyttiin uudet säännöt. Kiltautumisen myötä nimi piti keksiä uudelleen: ”Tietojohtamisen ammattiainekerho Man@ger” ei ollut enää mahdollinen. Ensimmäiseksi päätettiin, että säilytetään teksti Man@ger. Tuolloin käytiin keskustelua @ -merkin kohtalosta, mutta lopulta kyseinen merkki sai jatkuvuutta uudessa nimessä. Seuraavaksi valittiin uusi nimi kahdesta vaihtoehdosta, joita olivat ”Tietojohtamisen kilta Man@ger” sekä ”Tietojohtajakilta Man@ger”. Näistä pohdinnan jälkeen jälkimmäinen nimi lopulta valittiin.

Mikäli haluat tietää lisää killan historiasta ja tapahtumista vuosien 1999 ja 2020 välillä, voit hankkia oman historiikkisi Tietojohtajakilta Man@gerin kiltahuoneelta neljäntoista euron hintaan. Historiaan voit tustua myös historiikkisivustolla.

Man@gerin kiltahuone (K1723) löytyy Konetalon kiltakäytävältä. Kiltakäytävään pääsee Konetalon ensimmäisessä kerroksessa olevasta ovesta, joka löytyy luentosalien K1702 ja K1703 välistä. Samalla käytävällä asustaa myös KoRK, Indecs ja YKI.

Kiltahuone on tarkoitettu kaikille kiltamme jäsenille ajanviettoa ja kahvin juontia varten. Keskittymiskykyisimmät kykenevät myös kouluhommien tekoon kiltahuoneella. Kiltahuoneelta löytyy jäsenistön käyttöön tarkoitettu tietokone sekä PS4 (mm. NHL 20, NBA 2K20, FIFA 18 ja SingStar) ja joitakin lautapelejä.

Kiltahuoneella on jäsenillemme tarjolla teetä sekä kahvia yhteistyökumppanimme Etteplan MOREn tarjoamana. Lisäksi myynnissä on mm. välipalaa, haalarimerkkejä, skumppalaseja ja Rasputtimia.

Kiltahuoneen säännöt

 • Kiltiksen ovi on auki ma-to n. 8-16 ja pe 8-12. Kiltaan saa jäädä pidemmäksikin aikaa, mutta huolehdithan kahvinkeittimen, musiikin sekä valot pois päältä ja oven lukkoon, jos poistut viimeisenä. Jos aamulla ovi ei ole auki, voi Konetalon infosta käydä pyytämässä oven avausta.
 • Takkia voi säilyttää päivän aikana oven naulakossa, ja reppua sille osoitetussa hyllyssä. Muistathan kuitenkin hakea tavarasi ennen kuin kilta suljetaan.
 • Jokainen on vastuussa killan siisteydestä siivoamalla omat ja välillä vaikka kaverinkin jäljet, sekä viemällä roskat roskikseen, pullot/tölkit pussiin allaskaappiin ja hoitamalla oma muki tiskauksen ja kuivauksen kautta kaappiin.
 • Jos roskasi eivät mahdu roskikseen tai roskis näyttää muuten liian täydeltä, voit oma-aloitteisesti käydä tyhjentämässä sen. Homma toimii samoin myös biojäteastian kanssa. Kysy hallituslaiselta, jos et ole varma, mihin roskat tyhjennetään.
 • Jos saat huippuidean kiivetä sohvien päälle, otathan kengät ensin pois.
 • Jääkaapin syötävät maksetaan MobilePaylla jääkaapin ovessa olevien ohjeiden mukaan tai tasarahalla jääkaapissa olevaan siniseen possuun.
 • Kiltamaksu (5,00 €/lukuvuosi) maksetaan hallituslaiselle tai verkkopankissa liittymislomakkeen yhteydessä olevien maksuohjeiden mukaan.
 • Tiskin takana pörräävät vain hallituslaiset.
 • Mikäli huomaat killassa joitakin epäkohtia tai esim. että kahvi on loppumassa, ilmoitathan siitä ystävällisesti hallituslaiselle.

Kiltamme jäsenistölle on tarjolla viikoittain liikuntavuoroja ja -tapahtumia. Tamppi-areenan vuorolla jäsenistö voi pelata erilaisia pallopelejä. Tälle vuorolle on tapana päättää pelattava laji etukäteen ja muutamat lajit pyörivät esimerkiksi koko kevään ajan. Bommarin vuorot on tarkoitettu Man@gerin ja Indecsin jäsenille salibandya varten.

Kilta järjestää kouluvuoden aikana useita erilaisia liikuntatapahtumia. Jo perinteeksi muodostunut kyykkäkarsinta järjestetään ennen MM-kyykkää, johon killan parhaat kyykkäkarsinnassa saavat palkinnoksi ilmaisen osallistumisen! Lisäksi tarjolla on erilaisia haasteotteluita muita kiltoja vastaan ja lajitutustumisia eri urheilu- ja liikuntamahdollisuuksiin. Vuoden 2019 aikana kiltamme jäsenistölle oli tarjolla mm. laskettelua Himoksella, Megazonea, ilmajoogaa ja kaupunkisotaa.

Killallamme on varattuna yhteisiä liikuntavuoroja Indecsin kanssa.
Yhteiset salibandyvuorot Bommarissa ovat

 • maanantaisin kello 19-20 kentällä 1
 • torstaisin kello 18-19 kentällä 2.

Lisäksi kilta pelaa keskiviikkoisin kello 9-10 erinäisiä pallopelejä Indecsin kanssa Tamppi-Areenalla. Lisätietoa Telegramin sporttiryhmässä sekä Facebook-ryhmässä

Tampereen Yliopiston ja TAMK:n yhteiset liikuntasivut:
https://sites.tuni.fi/sportuni/

Jos mielenkiinto heräsi ja ajatuksiin nousi kysymyksiä liikuntaan liittyen, niin mailia voi laittaa osoitteeseen sporttivastaava@tietojohtajakilta.net.

Haluatko järjestää Tietojohtajakilta Man@gerin jäsenistölle avoimen tapahtuman? Kilta voi tukea jäsenistön tapahtumia ja muita järkeviä hankkeita taloudellisesti, jos hallitus katsoo tapahtuman olevan killan arvojen mukainen ja jäsenistöä hyödyttävä. Tukea voi hakea esimerkiksi leffailtaan killassa tai urheiluturnaukseen.

Ohjeet hakijalle:
• Laita hakemus hallitukselle (ohjeet hakemuksen täyttöön jäljempänä).
• Ole ajoissa liikkeellä, sillä hallitus käsittelee hakemuksen kokouksessaan ja päättää miten sen
kanssa toimitaan. Tämä ei välttämättä onnistu alle viikon varoitusajalla.
• Hallitus vastaa hakijalle ja kertoo lopputuloksen. Liitteenä on kulukorvausohjeet sekä muita ohjeita tarvittaessa.
• Hallitukselle voi mahdollisesti toimittaa tiedotuskanavan tekstejä tai grafiikkaa, mikäli tapahtumasta tiedotetaan killan kanavalla.
• Järjestäjä hoitaa loput järjestelyt, rahat saa kulukorvausta vastaan kuten muissakin
tapahtumissa. Huom! Kuitit pitää säilyttää tai taltioida, mikäli haluaa rahojaan takaisin.
• Tapahtuman jälkeen järjestäjä toimittaa hallitukselle vapaamuotoisen kuvauksen siitä, miten tapahtuma sujui.

  Haluan kopion hakemuksestani

  Vuosi 2023

  Puheenjohtaja: Tuomas Hyypiä
  Rahastonhoitaja: Anni Vierimaa
  Sihteeri: Niina Pekkanen
  Tapahtumavastaava: Erika Pasanen
  Saunavastaava: Joona Nieminen
  Yritysvastaava: Matti Lindfors
  Fuksikapteeni: Joona Ronkainen
  Viestintävastaava: Ella Liejumäki
  Opintovastaava: Kiia Keski-Sikkilä

  Taloustoimari: Silja Kantanen
  Sporttitoimari: Sakari Peltoniemi
  Fuksitoimari, kevät: Roosa Harjula
  Fuksitoimari, syksy: Sonja Pere
  Fuksitoimari, syksy: Ville Rintala
  Tapahtumatoimari: Irene Merkurjev
  Tapahtumatoimari: Wilma Marttila
  Hyvinvointitoimari: Laura Nyrhilä
  Virkistystoimari: Henri Katajisto
  Yritystoimari: Elias Lampela
  Yritystoimari: Minttu Halme
  XQ-toimari: Jade Karrila
  Estiem-toimari: Viliina Huttunen
  IT-toimari: Omar Harb
  Sometoimari: Veera Saastamoinen
  Alumnitoimari: Nea Tuomikorpi
  Ulkosuhdetoimari: Siiri Pirkkama
  Päätoimittaja: Valtteri Raivio
  Case Fakto -toimari: Isla Huntus
  Kiltatoimari: Rasmus Salmi
  Graafikko: Lotta Törnblom
  Materiaalitoimari: Oona Grundström
  Valokuvaaja: Lotta Törnblom
  Vuosijuhlatoimari: Maija Lemponen
  Hakijamarkkinointitoimari: Veera Saastamoinen
  TEK-toimari: Olli Petterson
  Yhdenvertaisuustoimari: Henna Mäkinen
  Hallitusapulainen: Aaro Ikonen
  Hallitusapulainen: Iiris Karppila
  Yrityskonsultti: Piia Niinikoski
  Fuksikonsultti: Laura Väntti

  Vuosi 2022

  Puheenjohtaja: Piia Niinikoski
  Rahastonhoitaja: Tuomas Hyypiä
  Sihteeri: Ida Hyrylä
  Tapahtumavastaava: Kiia Keski-Sikkilä
  Saunavastaava, VPJ: Valtteri Raivio
  Yritysvastaava: Jenna Jalkanen
  Fuksikapteeni: Laura Väntti
  Viestintävastaava: Vili Lehtovaara
  Opintovastaava: Venla Reponen

  Taloustoimari: Aleksi Hussa
  Sporttivastaava: Roosa Mykkänen
  Fuksitoimari, kevät: Riiko Pesonen
  Fuksitoimari, syksy: Roosa Harjula
  Fuksitoimari, syksy: Joona Ronkainen
  Tapahtumatoimari: Roope Paukku
  Tapahtumatoimari: Erika Pasanen
  Hyvinvointivastaava: Enni Puputti
  Virkistysvastaava: Joona Nieminen
  Yritystoimari: Arttu Rantanen
  Yritystoimari: Mikko Pääkkönen
  XQ-toimari: Carita Kujala
  KV-vastaava: Fanni Tuominen
  IT-vastaava: Jukka-Pekka Keinänen
  Somevastaava: Silja Kantanen
  Alumnivastaava: Mikko Kemppi
  Ulkosuhdevastaava: Jade Karrila
  Päätoimittaja: Eemil Mennala
  Case Fakto -vastaava: Henna Urhonen
  Kiltavastaava: Anni Vierimaa
  Graafikko: Mette Nygård
  Materiaalivastaava: Niina Pekkanen
  Valokuvaaja: Lotta Törnblom
  Vuosijuhlavastaava: Mette Nygård

  Vuosi 2021

  Puheenjohtaja: Olli Pettersson
  Rahastonhoitaja: Samuel Aga
  Sihteeri: Eemil Mennala
  Tapahtumavastaava: Aino Kahala
  Saunavastaava: Petteri Salmi
  Yritysvastaava, VPJ: Piia Niinikoski
  Fuksikapteeni: Aino Antikainen
  Viestintävastaava: Venla Reponen
  Opintovastaava: Hanna Pyöriä

  Taloustoimari: Nikolas Salonen
  Sporttivastaava: Ida Hyrylä
  Fuksitoimari: Nea Tuomikorpi
  Tapahtumatoimari: Roosa Harjula
  Tapahtumatoimari: Rasmus Karppinen
  Hyvinvointivastaava, Vuosijuhlavastaava: Maija Lemponen
  Virkistystoimari: Anni Siintoharju
  Yritystoimari: Emmi Kannosto
  Yritystoimari: Tuomas Hyypiä
  XQ-toimari: Toni Tiilikainen
  Kv-vastaava: Ari Hietanen
  IT-vastaava: Mauri Leino
  Mediavastaava, TEK-vastaava: Mikko Kemppi
  Ulkosuhdevastaava, Case Fakto -vastaava: Lotta Aho
  Kiltavastaava: Valtteri Raivio
  Graafikko: Vesa Järvimäki
  Päätoimittaja: Vili Lehtovaara
  Alumnivastaava: Nea Virta
  Somevastaava, Valokuvaaja: Lotta Törnblom
  Sijoitustoimari: Jaakko Leppiniemi
  Materiaalivastaava: Ella Holmala
  Yhdenvertaisuusvastaava: Laura Karintaus

  Vuosi 2020

  Puheenjohtaja: Jaakko Leppiniemi
  Rahastonhoitaja: Matias Eko
  Sihteeri: Santeri Nuotiomaa
  Tapahtumavastaava: Maija Lemponen
  Saunavastaava: Eetu Jokinen
  Yritysvastaava, VPJ: Nea Virta
  Fuksikapteeni: Asta Sallinen
  Viestintävastaava: Olli Pettersson
  Opintovastaava: Joonas Schroderus

  Taloustoimari: Maria Mäkelä
  Sporttivastaava: Petteri Salmi
  Fuksitoimari: Sikri Karhukorpi
  Tapahtumatoimari: Riiko Pesonen
  Tapahtumatoimari: Aino Kahala
  Hyvinvointivastaava: Laura Karintaus
  Virkistystoimari: Eemil Mennala
  Yritystoimari: Vili Lehtovaara
  Yritystoimari: Lotta Aho
  XQ-toimari: Piia Niinikoski
  KV-vastaava: Nelli Rannila
  IT-projektipäällikkö: Aleksi Raatala
  IT-vastaava: Mauri Leino
  Mediavastaava: Pinja Aro
  Materiaali- ja ulkosuhdevastaava: Mikko Kemppi
  Päätoimittaja: Riku Sundqvist
  Kiltavastaava: Hanna Pyöriä
  Graafikko: Voitto Saarinen
  Alumnivastaava: Janna Kähärä
  Kiltakummi: Sall-Mari Palokari
  20. juhlavuosivastaava: Hanna Tahvanainen
  20. juhlavuosivastaava: Annamari Koskiniemi

  Vuosi 2019

  Puheenjohtaja: Laura Karintaus
  Rahastonhoitaja: Mikko Kemppi
  Sihteeri: Elina Suuronen
  Tapahtumavastaava: Janna Kähärä
  Saunavastaava: Jaakko Leppiniemi
  Yritysvastaava, VPJ: Eveliina Sihvonen
  Fuksikapteeni: Kati Koponen
  Viestintävastaava: Sonja Ahola
  Opintovastaava: Anu Tamminen

  Taloustoimari: Matias Eko
  Sporttivastaava & Fuksitoimari: Asta Sallinen
  Fuksitoimari: Sikri Karhukorpi
  Tapahtumatoimari: Riku Sundqvist
  Tapahtumatoimari: Maija Lemponen
  Hyvinvointi- ja kulttuurivastaava: Hanna Tahvanainen
  Virkistystoimari: Santeri Nuotiomaa
  Yritystoimari: Anni Tuomela
  Yritysmanageri: Joonas Schroderus
  XQ-toimari: Nea Virta
  KV-vastaava: Emma Ikonen
  IT-vastaava: Aleksi Raatala
  Mediavastaava: Venla Viertola
  Ulkosuhdevastaava/pää: Katri Tuunanen
  Kiltavastaava: Pinja Aro
  Graafikko: Olli Pettersson
  Materiaalivastaava: Susanna Lehtonen
  Alumnivastaava: Samuli Määttä
  Kiltakummi: Adam Zeidan
  Juhlavuosivastaava: Annamari Koskiniemi

  Vuosi 2018

  Puheenjohtaja: Susanna Lehtonen
  Rahastonhoitaja: Ella Holmala
  Sihteeri, VPJ: Aleksi Könönen
  Tapahtumavastaava: Hanna Tahvanainen
  Saunavastaava: Niko Rantalainen
  Yritysvastaava, VPJ: Laura Karintaus
  Fuksikapteeni: Pyry Collander
  Viestintävastaava: Katri Tuunanen

  Fuksitoimari: Kati Koponen
  Fuksitoimari & Sporttivastaava: Janna Kähärä
  Tapahtumatoimari: Iida Mäkinen
  Tapahtumatoimari: Noora Raudaskoski
  Opintovastaava: Tiia Eronen
  Saunatoimari: Ville Madekivi
  Kiltavastaava: Sonja Ahola
  Yritystoimari: Risto Vuotila
  Yritystoimari: Eerika Kekki
  KV-vastaava: Eveliina Sihvonen
  IT-vastaava: Aleksi Arvaja
  Valokuvaaja: Elina Suuronen
  Kiltayhdyshenkilö: Katri Tuunanen
  Talccari: Nico Ylirönni
  Graafikko: Arttu Kukkonen
  Kilta-apulainen: Venla Viertola
  Ulkosuhdevastaava: Saija Jokela
  Rahastonhoitajan apu: Teemu Mikkonen
  Rahastonhoitajan apu: Venla Haunia
  Laulusetä: Jere Rantalainen
  Old Homie: Samuli Määttä
  Kaikki käy -täti: Milla Väänänen
  Kiltakummi: Lauri Sahramaa

  Vuosi 2017

  Puheenjohtaja: Samuli Määttä
  Rahastonhoitaja: Teemu Mikkonen
  Sihteeri: Arttu Kukkonen
  Tapahtumavastaava: Susanna Lehtonen
  Saunavastaava: Aleksi Könönen
  Yritysvastaava, VPJ: Inari Bergius
  Fuksikapteeni jr.: Nico Ylirönni
  Viestintävastaava: Saija Jokela

  Tapahtumatoimari: Annamari Koskiniemi
  Tapahtumatoimari: Joel Leskinen
  Opintovastaava: Laura Malmivuori
  Sporttitoimari: Pyry Collander
  Saunatoimari: Aleksi Oja
  Kiltisvastaava: Hanna Tahvanainen
  Yritystoimari: Otso Mononen
  Yritystoimari: Sonja Pakarinen
  KV-vastaava: Niklas Salminen
  IT-vastaava: Aleksi Tuominen
  Kiltayhdyshenkilö: Teemu Mikkonen
  Fuksikapteeni sr.: Veli-Matti Uski
  ESTIEM-vastaava: Vilma Kankaanpää
  Nakkikone: Eero Pitkänen
  Ulkosuhdevastaava: Viivi Siuko
  Rahastonhoitajan apulainen: Salla Alastalo
  Kiltamörkö: Jere Rantalainen
  RYhdistäytyjä: Milla Väänänen
  Vanha Setä: Ville Tyrväinen
  Kiltakummi: Panu Kortelainen

  Vuosi 2016

  Puheenjohtaja: Jere Rantalainen
  Rahastonhoitaja: Salla Alastalo
  Sihteeri, VPJ: Samuli Määttä
  Tapahtumavastaava: Katriina Wallinmaa
  Saunavastaava: Arttu Kukkonen
  Yritysvastaava: Juho Poutamo
  Fuksivastaava jr.: Veli-Matti Uski
  Viestintävastaava: Viivi Siuko

  Tapahtumatoimari: Kaisla Pakkanen
  Sporttitoimari: Aleksi Roima
  Opintovastaava: Teemu Mikkonen
  Sporttitoimari: Aleksi Roima
  Saunatoimari: Nico Ylirönni
  Kiltisvastaava: Saija Jokela
  Kiltaäiti: Laura Pihala
  Yritystoimari: Susanna Lehtonen
  v Yritystoimari: Pekka Kujansuu
  KV-vastaava: Vilma Kankaanpää
  Kulttuurivastaava: Joonas Tyrväinen
  IT-vastaava: Petri Salminen
  Kiltayhdyshenkilö: Teemu Mikkonen
  Fuksikapteeni sr.: Ida Myller
  Miss (K)now-it-all: Milla Väänänen
  Director of photography: Olli Pirttilä
  Superhessu: Ville Tyrväinen
  Kiltakummi: Jani Sillanpää

  Vuosi 2015

  Puheenjohtaja: Milla Väänänen
  Rahastonhoitaja: Juho Poutamo
  Sihteeri: Jere Rantalainen
  Tapahtumavastaava: Henni Niiranen
  Saunavastaava: Joel Kosola
  Yritysvastaava: Sonia Mathews
  Fuksivastaava jr. : Ida Myller
  Viestintävastaava: Otto Lamminpää

  Tapahtumatoimari: Joonas Tyrväinen
  Masterchef: Kamilla Kinos
  Sporttitoimari: Samuli Määttä
  Saunatonttu: Elina Roine
  Kiltismanageri: Katriina Wallinmaa
  Pikkuapulainen: Viivi Siuko
  Materiaalitoimari: Santeri Tuominen
  Yritystoimari: Jami Kamula
  KV-vastaava: Teemu Mikkonen
  Excumanageri: Valtteri Taimela
  Päätoimittaja: Petri Salminen
  IT-vastaava: Janne Vesamäki
  Fuksikapteeni sr.: Aliisa Saari
  Opintovastaava: Aura Rapatti
  Kiltayhdyshenkilö: Milla Väänänen
  Vujuapulainen: Sanna-Maria Tapio
  Vujuneuvos Gunnar: Joona Kunnari
  Isä Lolli (Alumni- ja somevastaava): Olli Pirttilä
  Mestari Myrsky: Ville Tyrväinen
  Kiltakummi: Teemu Viljamäki

  Vuosi 2014

  Puheenjohtaja: Olli Pirttilä
  Rahastonhoitaja: Leena Karhu
  Sihteeri: Elina Roine
  Emäntä: Henni Niiranen
  Isäntä: Valtteri Taimela
  Yritysvastaava: Aleksi Linna
  Tiedotusvastaava: Joonas Tyrväinen

  Fuksiman@geri Jr: Aliisa Saari
  Kulttuurimanageri: Aura Rapatti
  Kiltisman@geri: Ida Myller
  Sporttimanageri: Juho Poutamo
  Opintomanageri: Milla Väänänen
  KV-manageri: Otto Lamminpää
  Projektimanageri: Sonia Mathews
  Projektimanageri: Sanna-Maria Tapio
  Fuksimanageri sr.: Johanna Räisänen
  Yritysmanageri: Aki Haanpää
  Nörttimanageri: Joel Kosola
  Excumanageri: Santeri Tuominen
  INternational helper: Ohad Shevily
  Forintin Manageri: Jere Rantalainen
  Materiaalimanageri: Antti Sartjärvi
  Lampun henki: Ville Tyrväinen
  Mufasa (Alumnivastaava): Joona Kunnari
  Kiltakummi: Alenksi Ranki

  Vuosi 2013

  Puheenjohtaja: Ville Tyrväinen
  Rahastonhoitaja: Tiia Tala
  Sihteeri: Aliisa Saari
  Emäntä: Viivi Lamberg
  Isäntä: Antti Sartjärvi
  Yritysvastaava: Sami Sjöblom
  Tiedotusvastaava: Leena Karhu

  Fuksiman@geri Jr: Johanna Räisänen
  Kiltisman@geri: Milla Väänänen
  Opintoman@geri: Olli Pirttilä
  Kv-Man@geri: Aleksi Linna
  Projektiman@gerit: Noora Mesiä ja Elina Roine
  Sporttiman@geri: Aki Ropo
  Kulttuuriman@geri: Valtteri Taimela
  Nörttiman@geri: Vili Laitinen
  Yritysman@geri: Paula Mäki-Lohiluoma
  XQ-man@geri: Miikka Vuorinen
  Raipe-man@geri: Santeri Tuominen
  Spiderpig (alumnivastaava): Joona Kunnari
  TEK-man@geri: Teija Puolanne (Kevät), Viivi Lamberg (Syksy)
  Fuksiman@geri Sr: Ville Tyrväinen

  Vuosi 2012

  Puheenjohtaja: Joona Kunnari
  Sihteeri: Viivi Lamberg
  Rahastonhoitaja: Juho Haikola
  Yritysvastaava: Arttu Niinimäki
  Tiedotusvastaava: Johanna Räisänen
  Emäntä: Tiia Tala
  Isäntä: Aki Ropo

  Fuksiman@geri jr: Ville Tyrväinen
  Fuksiman@geri sr: Jenni Koski
  Kiltisman@geri: Noora Mesiä
  Opintoman@geri: Emmi Luttunen
  KV-man@geri: Timo Heinonen
  Projektiman@geri: Jasmiina Hannula
  Sporttiman@geri: Matilda Hietala
  Kulttuuriman@geri: Juha Autio
  Nörttiman@geri: Olli Lindroos
  Yritysman@geri: Jooel Friman
  XQ-man@geri: Sami Sjöblom
  Valokuvausmestari: Aino Jokela
  Tiuhti: Tuuli Tyrväinen
  Viuhti: Heidi Korhonen
  Taika-Taavi: Johannes Karjalainen
  TEK-man@geri: Teija Puolanne

  Vuosi 2011

  Puheenjohtaja: Heidi Korhonen
  Tiedotusvastaava: Helge Jalonen
  Sihteeri: Satu Marjomaa
  Rahastonhoitaja: Aino Jokela
  Yritysvastaava: Marko Rasinmäki
  Isäntä: Juho Haikola
  Emäntä: Matilda Hietala

  Sporttiman@geri: Jari Kuusela
  Fuksiman@geri jr: Jenni Koski
  Nörttiman@geri: Veikko Lindberg
  Projektiman@geri: Arttu Niinimäki
  Kiltisman@geri: Viivi Lamberg
  KV-man@geri: Henrik Braun
  Opintoman@geri: Markus Heiskanen
  Yritystoimari: Joona Kunnari (9/2011 asti)
  TEK-man@geri: Anne-Mari Niemelä
  Fuksiman@geri sr: Janne Mäkitalo
  Vilijonkka: Tuuli Tyrväinen
  Julkaisuman@geri: Janne Tuomisto
  Tenuman@geri: Ville Tyrväinen
  Hemuliman@geri: Johannes Karjalainen
  Excuman@geri: Kalle Romppanen

  Vuosi 2010

  Puheenjohtaja: Tuuli Tyrväinen
  Sihteeri: Teija Puolanne
  Rahastonhoitaja: Sara Airaksinen
  Yritysvastaava: Lauri Ilola
  Tiedotusvastaava: Veikko Lindberg
  Emäntä: Maria Muurimäki
  Isäntä: Sampo Suonsyrjä

  Fuksiman@geri jr: Janne Mäkitalo
  Fuksiman@geri sr: Heidi Korhonen
  Kiltisman@geri: Aino Jokela
  Opintoman@geri: Antti Lumijärvi
  KV-man@geri: Tuomas Vihavainen (6/2010 asti)
  KV-man@geri: Suvi Ellilä (6/2010 alkaen)
  Projektiman@geri: Satu Marjomaa
  Sporttiman@geri: Jarkko Hänninen
  Kulttuuriman@geri: Janne Tuomisto
  TEK-man@geri: Anne-Mari Niemelä
  Senseiman@geri: Juuso Kuusinen
  Hemuli: Johannes Karjalainen
  Ulkosuhdeman@geri: Jani Lyytikkä
  Juhlaman@geri: Laura Niittylä (6/2010 asti)
  Kehitysman@geri: Olli-Pekka Nieminen (6/2010 asti)

  Vuosi 2009

  Puheenjohtaja: Johannes Karjalainen
  Sihteeri: Tuuli Tyrväinen
  Rahastonhoitaja: Lauri Ilola
  Yritysvastaava: Olli-Pekka Nieminen
  Tiedotusvastaava: Anne-Mari Niemelä
  Isäntä: Hanna Rantala
  Emäntä: Jenni Mäkelä

  Fuksimanageri sr: Arttu Vuorinen
  Fuksimanageri jr: Heidi Korhonen
  Sporttimanageri: Joonas Julkunen
  Kiltismanageri: Liisa Hänninen
  Kv-manageri: Pauliina Piippo
  Opintomanageri: Matti Pajunen
  Projektimanagerit: Teija Puolanne & Pekka Laaksonen
  Excumanageri: Jani Lyytikkä
  Juhlamanageri: Laura Niittylä
  Kulttuurimanageri: Antti Lumijärvi
  TEK-manageri: Markus Eteläpelto
  Perimätietomanageri: Juuso Kuusinen
  Muumipappa: Santtu Salonen

  Vuosi 2008

  Puheenjohtaja: Juuso Kuusinen
  Sihteeri: Anne-Mari Niemelä
  Rahastonhoitaja: Laura Niittylä
  Yritysvastaava: Juho Koskenranta
  Tiedotusvastaava: Janni Kotilainen
  Isäntä: Johannes Karjalainen
  Emäntä: Mikko V. Oksanen

  Vanhempi fuksimanageri: Ellinoora Kiiskinen
  Nuorempi fuksimanageri: Arttu Vuorinen
  Sporttimanagerit: Timo Heikkilä & Lauri Ilola
  Webbimanageri: Kari-Matti Mäkelä
  Kiltismanageri: Tuuli Tyrväinen
  Kv-manageri: Tuire Talvitie
  Opintomanageri: Mikael Ruohonen
  Projektimanageri: Matti Pajunen
  Kulttuurimanageri: Janne Kiirikki
  TEK-managerit: Satu Luoma & Markus Eteläpelto
  Perimätietomanageri: Santtu Salonen

  Vuosi 2007

  Puheenjohtaja: Santtu Salonen
  Sihteeri: Tuire Talvitie
  Isäntä: Timo Heikkilä
  Emäntä: Janni Kotilainen
  Rahastonhoitaja: Samuli Jokela
  Tiedotusvastaava: Arttu Vuorinen
  Yritysvastaava: Juuso Kuusinen

  Fuksimanageri: Markus Eteläpelto
  Nuorempi fuksimanageri: Ellinoora Kiiskinen
  Sporttimanageri: Anne-Mari Niemelä
  Webbimanageri: Kari-Matti Mäkelä
  Kiltamanageri: Pauli Pieniniemi
  Kv-manageri: Johanna Ruotsalainen
  Opintomanageri: Mikael Ruohonen
  Yritysmanageri: Pasi Pakarinen
  Päätoimittaja: Mikko Oksanen
  TEK-managerit: Jussi Myllärniemi & Satu Luoma
  Wanha guru: Satu Luoma

  Vuosi 2006

  Puheenjohtaja: Satu Luoma
  Sihteeri: Elina Lankinen
  Rahastonhoitaja: Teemu Joensuu
  Yritysvastaava: Arttu-Matti Matinlauri
  Tiedotusvastaava: Santtu Salonen
  Isäntä: Arttu Vuorinen
  Emäntä: Kaisa Niiranen

  Fuksimangeri: Santtu Salonen
  Nuorempi fuksimanageri: Markus Eteläpelto
  Sporttimanageri: Pasi Pakarinen
  Webbimanagerit: Raimo Gratseff & Kari-Matti Mäkelä
  Kiltismangeri: Laura Jauhiainen
  Excumanageri: Juho Koskenranta
  Opintomanageri: Juuso Kuusinen
  Yritysmanageri: Klaus Kianen
  Päätoimittaja: Petri Kirjavainen
  TEK-manageri: Jussi Myllärniemi
  Man@ger-guru: Jouni Paavilainen

  Vuosi 2005

  Puheenjohtaja: Jouni Paavilainen
  Sihteeri: Satu Luoma
  Rahastonhoitaja: Jussi Myllärniemi
  Yritysvastaava: Nasim Shamlou
  Tiedotusvastaava: Esko Oramaa
  Isäntä: Petri Kirjavainen
  Emäntä: Elina Lankinen

  Fuksimanagerit: Elisa Nykänen & Santtu Salonen
  Sporttimanageri: Markus Eteläpelto
  Webbimanageri: Tuomas Caven
  Kerhismanageri: Esa Kuivaniemi
  Kv-manageri: Timo Savolainen
  Tiedon Polun manageri: Antti Järvensivu
  Päätoimittaja: Päivi Tuominen
  TEK-manageri: Eero Judin
  Man@ger-guru: Mikko Juola

  Vuosi 2004

  Puheenjohtaja: Mikko Juola
  Sihteeri: Piia Laasonen
  Rahastonhoitaja: Jenni Wiklund
  Yritysvastaava: Antti Järvensivu
  Tiedotusvastaava: Jussi Myllärniemi
  Isäntä: Jouni Paavilainen
  Emäntä: Virve Riihonen
  Vanha guru: Jussi-Tuomas Pölkki

  Piika: Elina Lankinen
  Webbitoimari: Thomas Westerberg
  Kv-toimari: Laura Hiippavuori
  Sporttitoimari: Satu Luoma
  Fuksivastaavat: Elina Savolainen & Elisa Nykänen
  Valitusvastaava: Elina Savolainen

  Vuosi 2003

  Puheenjohtaja: Tomi Ylikangas
  Sihteeri: Anna-Kaisa Pitkäjärvi
  Rahastonhoitaja: Leena Sulku
  Yritysvastaava: Juha Salonen
  Tiedotusvastaava: Mikko Juola
  Isäntä: Matias Korin
  Emäntä: Piia Laasonen
  Vanha guru: Jussi-Tuomas Pölkki

  Fuksivastaavat: Seppo Niemelä & Elina Savolainen
  Sporttitoimari: Tuomas Ahva

  Vuosi 2002

  Puheenjohtaja: Jussi-Tuomas Pölkki
  Sihteeri: Leena Sulku
  Rahastonhoitaja: Jani Kaitajärvi
  Yritysvastaava: Tomi Keskinen
  Tiedotusvastaava: Juha Vaaraniemi
  Isäntä: Tomi Ylikangas
  Emäntä: Maria Fyrsten
  Vanha guru: Tuomo Vuorinen

  Fuksitoimari: Seppo Niemelä
  Sporttitoimari: Juha Salonen

  Vuosi 2001

  Puheenjohtaja: Anna-Maria Oksanen
  Sihteeri: Elisa Alatalo
  Rahastonhoitaja: Liisa Oksanen
  Yritysvastaava: Anssi Koivuniemi
  Tiedotusvastaava: Ilona Ilvonen
  Isäntä: Tomi Keskinen
  Emäntä: Katariina Kelloniemi
  Vanha guru: Tuomo Vuorinen

  Vuosi 2000

  Puheenjohtaja: Tuomo Vuorinen
  Sihteeri: Riina Lahdensuo
  Rahastonhoitaja: Jenni Kolkka
  Tiedotusvastaava: Kalle Viitanen
  Isäntä: Petri Karjalainen
  Emäntä: Janika Paananen

  Täytä oheinen lomake liittyäksesti Tietojohtajakilta Man@gerin jäseneksi. Lomakkeen täytettyäsi maksa jäsenmaksu sähköpostiisi tulleiden ohjeiden mukaisesti, jäsenyytesi ei astu voimaan ennen maksun suoritusta.

  Liittymislomake

   Kuulun yo-kuntaan (TREY): KylläEi

   Maksutapa: MobilePayPankkitilit

   Minusta tapahtumissa otettuja valokuvia saa julkaista killan sosiaalisessa mediassa.
   KylläEi

   Kannatusjäsenmaksu on lukuvuosittainen, ja se maksetaan killan pankkitilille. Kannatusjäsenillä on läsnäolo- ja puheoikeus killan yleiskokouksissa. Kannatusjäsenmaksun suuruus lukuvuodelle 2022-2023 on 20€. Täytä oheinen lomake ja maksa kannatusjäsenmaksu.

   Maksuohjeet:
   Tilinumero: FI61 5730 0820 8984 15
   Summa: 20€
   Viite: 21296

    Killan tiedotus hoidetaan useita kanavia hyödyntäen. Jos ja kun haluat tietää, mitä killassa tapahtuu, voit seurata meitä seuraavista lähteistä:

    Sähköpostilista (virallinen)

    Killan päätiedotuskanava: Tänne liittyäksesi sinun tulee olla killan jäsen.  Jos olet killan jäsen, mutta et saa viikkotiedotteitamme, ole yhteydessä killan viestintävastaavaan: viestintavastaava@tietojohtajakilta.net. Vanhoja jäseniä ei poisteta listalta, joten ole yhteyksissä viestintävastaavaan myös mikäli et enää halua tiedotteita sähköpostiisi.

    Nettisivut

    Nettisivuilla tiedotetaan killan tapahtumista ja yleisistä asioista. Esimerkiksi tenttiarkistomme on saatavilla nettisivuillamme: www.tietojohtajakilta.net.

    Kuvagalleria

    Tietojohtajakiltamme kuvia eri tapahtumista pääset näkemään Kuvagalleriasta.

    Facebook

    Facebookista killan löytää seuraavan linkin takaa: facebook.com/tietojohtajakilta.

    Instagram

    Kuvia tietojohtajamaisesta elämäntavasta pääsee näkemään kiltamme Instagram-sivuilta: instagram.com/tietojohtajakilta.

    Telegram

    Killan telegram tiedotuskanava, josta löytyy infoa tulevista tapahtumista ja jäsenistöä ja opiskelijoita koskevista asioista: Telegram tiedotuskanava.

    YouTube

    Videoita ja tunnelmia killan tapahtumista ja teekkarielämästä: Tietojohtajakilta Man@ger YouTubessa.

    LinkedIn

    Tampereen Yliopiston tietojohtamisen opiskelijoiden ja alumnien kohtauspaikka LinkedIn:issä: LinkedIn-tili.

    Man@gerin galleriaan pääset tästä linkistä.

    Alta löydät Tietojohtajakilta Man@ger ry:n säännöt. Killan merkkiohjesääntö on luettavissa Tunnustukset-sivulla.

    I LUKU NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS

    1 §
    Yhdistyksen nimi on Tietojohtajakilta Man@ger ry. Yhdistyksen nimen epävirallisena lyhennyksenä käytetään nimeä Man@ger. Näissä säännöissä yhdistyksestä käytetään nimitystä kilta. Epävirallisena englanninkielisenä nimenä yhdistyksestä voidaan käyttää Guild of Information and Knowledge Management Man@ger, lyhennettynä Man@ger.

    2 §
    Killan kotipaikka on Tampere ja sen virallinen kieli on suomi. Killan perustamispäivä on 20.2.2000.

    3 §
    Killan toiminnan tarkoitus on yhdistää Tampereen yliopiston tietojohtamisen opiskelijoita ja tietojohtamisen opinnoista kiinnostuneita, ajaa heidän yleisiä ja yhteisiä opiskeluun liittyviä etujaan Tampereen yliopistolla, edistää ja kehittää tietojohtamisen opintoja sekä alan tuntemusta yhteiskunnassa, kehittää jäsentensä ammatillisia ja yhteiskunnallisia valmiuksia sekä edistää teekkarikulttuuria Suomessa ja ulkomailla.

    4 §
    Tarkoituksensa toteuttamiseksi kilta
    – järjestää kokouksia, koulutus- ja keskustelutilaisuuksia, illanviettoja, opintomatkoja ja muuta vastaavaa toimintaa;
    – hoitaa yhdistyksen tiedotusta julkaisemalla tarvittaessa tiedotteita, lehteä tai muuta aineistoa sekä
    – pitää yhteyttä muihin opiskelijayhteisöihin, alumneihin sekä Tampereen yliopiston hallintoelimiin, ylioppilaskuntaan ja henkilökuntaan.

    5 §
    Toimintansa tukemiseksi kilta voi
    – ottaa vastaan lahjoituksia, testamentteja ja avustuksia,
    – järjestää huvitilaisuuksia ja arpajaisia asiaankuuluvilla luvilla,
    – harjoittaa alaan liittyvää julkaisutoimintaa,
    – tehdä talkootöitä sekä kerätä jäsenmaksuja.
    Kilta voi hankkia omistukseensa tai hallintaansa toimintansa kannalta tarpeellista irtainta ja kiinteää omaisuutta. Kilta voi harjoittaa yhdistyslain 5 §:n mukaista elinkeinoa tai ansiotoimintaa, joka välittömästi liittyy sen tarkoituksen toteuttamiseen taikka jota on pidettävä taloudellisesti vähäarvoisena.

    II LUKU JÄSENET

    6 §
    Killan jäseniä ovat varsinaiset jäsenet sekä kannatus- ja kunniajäsenet.

    7 §
    Killan varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä jokainen Tampereen yliopistossa tutkinto-, jatko- tai vaihto-opintoja suorittava henkilö, joka hyväksyy killan tarkoituksen ja säännöt sekä suorittaa killan jäsenmaksun. Killan hallitus hyväksyy sekä varsinaiset jäsenet että kannatusjäsenet. Henkilö, joka on erotettu killasta 13 § mukaisella menettelyllä, voidaan hyväksyä varsinaiseksi jäseneksi hallituksen kahden kolmasosan (2/3) ääntenenemmistöllä.

    8 §
    Killan kunniajäseneksi voidaan valita henkilö, joka toiminnallaan tai erittäin merkittävällä teollaan on huomattavasti edistänyt killan pyrkimyksiä. Tarkempia määräyksiä kunniajäsenistä annetaan 41§ mukaisessa merkkiohjesäännössä.

    9 §
    Killan varsinaiset jäsenet ovat velvollisia suorittamaan killalle jäsenmaksun, jonka suuruudesta päättää killan syyskokous. Jäsenmaksu on lukuvuosittainen ja voimassa 1. kesäkuuta ja 31. toukokuuta välisen ajan. Killan kannatusjäsenet ovat velvollisia suorittamaan lukuvuosittain killalle kannatusjäsenmaksun, jonka suuruuden päättää killan syyskokous. Killan kunniajäsenet eivät ole velvollisia suorittamaan jäsenmaksua.

    10 §
    Jäsen voi milloin tahansa erota killasta ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle tai ilmoittamalla erosta killan kokouksen pöytäkirjaan. Erotessaan jäsenen tulee maksaa mahdolliset velkansa, joita hänellä on killalle sekä luovuttaa killalle kuuluva omaisuus. Jäsenen erotessa killasta jäsenmaksua ei palauteta.

    11 §
    Varsinainen jäsen tai kannatusjäsen katsotaan eronneeksi killasta, mikäli hän ei ole lokakuun loppuun mennessä maksanut kuluvan lukuvuoden jäsenmaksua. Eronneeksi katsotaan myös varsinainen jäsen, joka ei enää täytä näissä säännöissä tai laissa määrättyjä jäsenyyden ehtoja.

    12 §
    Jos killan jäsen käyttäytymisellään tai toiminnallaan tahallisesti vaikeuttaa killan toimintaa tai killan edustajana tai killan järjestämässä tilaisuudessa aiheuttaa julkista pahennusta, voi hallitus kieltää osanoton killan järjestämiin tilaisuuksiin. Ennen päätöksen tekemistä asianomaiselle on varattava tilaisuus selityksen antamiseen asiasta.

    13 §
    Killan kokous voi erottaa jäsenen killasta, jos jäsen on menettelyllään killassa tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut kiltaa. Tällöin asiasta on mainittava kokouskutsussa. Ennen päätöksen tekemistä asianomaiselle jäsenelle on varattava tilaisuus selityksen antamiseen asiasta killan kokouksessa. Erottamispäätös on tehtävä kahden kolmasosan (2/3) enemmistöllä annetuista äänistä.

    14 §
    Kilta pitää jäsenistään jäsenluetteloa, josta ilmenee kunkin jäsenen täydellinen nimi ja kotipaikka.

    III LUKU KILLAN KOKOUKSET

    15 §
    Killan yleiskokouksia ovat kevätkokous, syyskokous ja ylimääräiset kokoukset. Kokoukset kutsuu koolle killan hallitus. Näissä säännöissä kaikista edellä mainituista kokouksista käytetään nimitystä killan kokous.

    16 §
    Kevätkokous on pidettävä huhtikuun loppuun mennessä ja siinä on käsiteltävä ainakin
    – toimintakertomus edelliseltä vuodelta;
    – tilinpäätös ja tilikertomus edelliseltä vuodelta;
    – toiminnantarkastajien lausunto sekä
    – tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.

    17 §
    Syyskokous on pidettävä joulukuun loppuun mennessä ja siinä on käsiteltävä ainakin
    – hallituksen puheenjohtajan ja muiden hallituksen jäsenten valinta;
    – kahden (2) toiminnantarkastajan ja heidän henkilökohtaisten varahenkilöiden valinta;
    – killan jäsenmaksujen sekä kannatusjäsenmaksujen suuruudet seuraavalle lukuvuodelle sekä
    – hallituksen valmistelema toimintasuunnitelma ja talousarvio.

    18 §
    Kilta kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen, mikäli killan kokous niin päättää tai hallitus katsoo sen tarpeelliseksi taikka kun vähintään yksi kymmenesosa (1/10) killan äänioikeutetuista jäsenistä tai vähintään kymmenen (10) killan varsinaista jäsentä sitä kirjallisesti killan hallitukselta vaatii. Kokous on tällöin pidettävä viipymättä, kuitenkin kahden (2) viikon kuluessa, vaatimuksen jättämisestä hallitukselle.

    19 §
    Killan kokouksista on ilmoitettava vähintään viisi (5) arkipäivää ennen kokousta ainakin killan ilmoitustaululla sekä jäsenistön sähköpostilistalla. Kokouskutsussa on mainittava kokouksen aika ja paikka sekä sen yhteydessä on esitettävä kokouksen esityslista sekä kaikki mahdolliset liitteet.

    20 §
    Killan kokous on päätösvaltainen, jos se on sääntöjen mukaisesti koolle kutsuttu.

    21 §
    Kaikilla killan jäsenillä on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Killan kokouksissa äänioikeutettuja ja vaalikelpoisia ovat killan varsinaiset jäsenet. Kokouksen päätöksellä myös muut kuin killan jäsenet voivat saada kokoukseen läsnäolo- ja puheoikeuden. Valtakirjalla ei saa äänestää.

    22 §
    Killan kokouksessa käsitellään esityslistassa mainitut asiat. Kokous voi myös ottaa käsiteltäväkseen asian, jonka kokous kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä julistaa kiireelliseksi. Mikäli kokouksessa käsitellään yhtä tai useampaa seuraavista asioista
    – killan sääntöjen muuttaminen;
    – vaalitavan tai -järjestyksen muuttaminen;
    – hallituksen tai sen jäsenen taikka toiminnantarkastajan valitseminen tai erottaminen;
    – tilinpäätöksen vahvistamien ja vastuuvapauden myöntäminen;
    – killan purkaminen tai
    – muu Yhdistyslain 23 §:ssa mainittu asia,
    on asiasta mainittava kokouskutsussa.

    23 §
    Killan kokouksissa valitaan kokouksen pöytäkirjojen tarkastajiksi kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa, joiden tulee olla killan varsinaisia jäseniä. Tarkastus on tehtävä kahden (2) viikon kuluessa kokouksesta.

    IV LUKU PÄÄTÖKSENTEKOJÄRJESTYS JA VAALIT

    24 §
    Ellei säännöissä toisin mainita, tulee päätökseksi se mielipide, jota on kannattanut yli puolet äänestyksessä annetuista äänistä. Puheenjohtajan ääni ratkaisee äänten mennessä tasan, vaalissa kuitenkin arpa.

    25 §
    Äänestyksessä käytetään avointa äänestystä, ellei vähintään kaksi (2) kokouksessa läsnäolevaa äänioikeutettua jäsentä vaadi suljettua äänestystä. Jos käsiteltävästä asiasta on annettu useita päätösehdotuksia, noudatetaan kokouksen puheenjohtajan päättämää soveltuvaa äänestysjärjestystä. Kokouksen puheenjohtaja antaa äänestystä täsmentävät ohjeet ennen äänestyksen suorittamista.

    26 §
    Mikäli vaalissa on valittavana vain yksi henkilö, on hänen saatava vähintään puolet (1/2) annetuista äänistä. Mikäli ensimmäisellä kierroksella kukaan ei ole saanut ehdotonta äänten enemmistöä, suoritetaan uusi vaali kahden (2) ensimmäisessä äänestyksessä eniten ääniä saaneen ehdokkaan välillä. Jos on valittavana useita henkilöitä, toimitetaan vaali suhteellisena siten, että se suoritetaan ehdokaslistoja käyttämättä niin, että vaalissa jokainen annettu ääni jaetaan vaalilippuun merkittyjen ehdokkaiden kesken ensimmäisenä olevan ehdokkaan saadessa yhden äänen, toisena olevan puoli ääntä, kolmantena olevan yhden kolmasosan äänestä ja niin edelleen ja valituksi tulevat määräytyvät ehdokkaiden saamien äänien mukaisessa järjestyksessä.

    27 §
    Annettujen äänien lukumäärää laskettaessa ei oteta huomioon
    – äänioikeutettuja, jotka eivät ole äänestäneet, koska eivät saapuneet kokoukseen tai äänioikeutettuja, jotka eivät ole halunneet äänestää tai joilta puuttuu muodollinen äänioikeus ko. kokouksessa tai asiassa tai
    – äänestyslippuja, joissa on äänestetty ”tyhjää” tai jotka on hylätty.

    V LUKU HALLITUS JA TOIMIHENKILÖT

    28 §
    Killan toiminnasta vastaa kalenterivuodeksi kerrallaan valittu hallitus. Hallituksen muodostavat puheenjohtaja ja viidestä kymmeneen (5-10) muuta jäsentä, joiden tulee olla killan varsinaisia jäseniä.

    29 §
    Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan.

    30 §
    Hallituksen tehtävänä on
    – hoitaa killan toimintaa, edustaa kiltaa sekä hoitaa killan taloutta ja omaisuutta;
    – valmistella killan kokouksissa esille tulevat asiat ja toimeenpanna niissä tehdyt päätökset;
    – laatii toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä ehdotukset toimintasuunnitelmaksi ja talousarvioksi;
    – vastata killan tarkoituksenmukaisesta ja tarpeellisesta toiminnasta, kuten sidosryhmäyhteistyöstä, edunvalvonnasta sekä ohjelma-, tiedotus-, ja fuksitoiminnasta;
    – hyväksyä uudet jäsenet;
    – kutsua killan kokoukset koolle sekä
    – päättää muista asioista, joita ei ole määrätty killan kokouksen päätettäväksi.

    31 §
    Hallituksen kokouksen kutsuu koolle hallituksen puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Tavasta, jolla kokoukset kutsutaan koolle, päättää hallitus.

    32 §
    Killan hallitus on kokouksessaan päätösvaltainen, jos kokouksesta on ilmoitettu hallituksen päättämällä tavalla, ja läsnä on vähintään puolet (1/2) hallituksen jäsenistä mukaan lukien puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

    33 §
    Killan hallituksen kokouksissa on läsnäolo-, puhe- ja äänioikeus kaikilla killan hallituksen jäsenillä. Hallituksen kokouksen suostumuksella voivat myös muut henkilöt saada kokoukseen läsnäolo- ja puheoikeuden. Valtakirjalla ei saa äänestää.

    34 §
    Killan nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja, tai varapuheenjohtaja yhdessä hallituksen toisen jäsenen kanssa. Hallitus voi myöntää nimenkirjoitusoikeuden killan varsinaiselle jäsenelle.

    35 §
    Killan kokous voi erityisiä tehtäviä varten asettaa määräaikaisia toimikuntia tai toimihenkilöitä, kuitenkin enintään yhden vuoden mittaiseksi toimikaudeksi. Killan hallitus voi erityisiä tehtäviä varten asettaa määräaikaisia toimikuntia tai toimihenkilöitä, kuitenkin enintään kalenterivuoden loppuun. Näihin toimiin voidaan tarvittaessa nimetä myös killan ulkopuolinen henkilö. Killan kokous ja hallitus voivat antaa asettamiensa toimikuntien ja –henkilöiden tehtäviin liittyviä sääntöjä ja määräyksiä.

    36 §
    Perustellusta syystä killan kokous voi vapauttaa hallituksen jäsenen tai asettamansa toimikunnan/-henkilön ja hallituksen kokous asettamansa toimikunnan/-henkilön tehtävästään kesken toimikauden. Tällöin kokouskutsussa on mainittava asiasta. Tehtävästä vapautetun henkilön tilalle voidaan tarvittaessa valita uusi jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

    VI LUKU HALLINTO JA TALOUS

    37 §
    Killan toimi- ja tilikausi on kalenterivuosi.

    38 §
    Killan hallintoa ja taloutta valvoo kaksi (2) toiminnantarkastajaa sekä heidän henkilökohtaiset varahenkilönsä. Toiminnantarkastajien toimikausi on kalenterivuosi. Toiminnantarkastajilla on läsnäolo- ja puheoikeus killan ja hallituksen kokouksissa, joissa käsitellään heidän tehtäviinsä liittyviä asioita.

    39 §
    Killan kirjanpito- ja hallintoasiakirjat on toimitettava toiminnantarkastajille tarkastettaviksi viimeistään neljä (4) viikkoa ennen kevätkokousta ja muutenkin toiminnantarkastajien sitä pyytäessä. Toiminnantarkastajien tulee toimittaa asiakirjat ja toiminnantarkastuskertomus killan hallitukselle viimeistään kahta (2) viikkoa ennen kevätkokousta. Toiminnantarkastajat voivat tutustua killan talouteen ja hallintoon myös vuoden aikana.

    VII LUKU ERITYISIÄ MÄÄRÄYKSIÄ

    40 §
    Yhdistyksen jäsen, hallitus ja hallituksen jäsen saavat moittia yhdistyksen päätöstä yhdistystä vastaan ajettavalla kanteella, jos päätös ei ole syntynyt asianmukaisessa järjestyksessä ja virhe on voinut vaikuttaa päätöksen sisältöön tai muuten yhdistyksen jäsenen oikeuteen taikka päätös on muuten lain tai tämän yhdistyksen sääntöjen vastainen. Oikeutta moitekanteen nostamiseen ei ole sillä, joka on kokouksessa myötävaikuttanut päätöksen tekemiseen. Kanne on pantava vireille kolmen kuukauden kuluessa päätöksen tekemisestä tai siitä, kun päätöstä koskeva pöytäkirja on päivätty.

    41 §
    Killan tunnuksista ja merkeistä säädetään killan kokouksen hyväksymällä erillisellä merkkiohjesäännöllä.

    42 §
    Muutoksia näihin sääntöihin voidaan tehdä, jos muutosesitys on hyväksytty vähintään kolmen neljäsosan (3/4) ääntenenemmistöllä kahdessa (2) peräkkäisessä killan kokouksessa, joiden väli on vähintään kaksi (2) viikkoa. Muutosesitys on liitettävä kokouskutsuun. Muutosesityksen voi tehdä hallitus tai kymmenen (10) killan varsinaista jäsentä kirjallisena hallitukselle. Varsinaisten jäsenten tekemä esitys on käsiteltävä seuraavassa killan kokouksessa.

    43 §
    Kilta purkautuu, jos kilta tekee siitä päätöksen viiden kuudesosan (5/6) ääntenenemmistöllä kahdessa (2) peräkkäisessä kokouksessa, joiden väli on vähintään yksi (1) kuukausi. Purkamisesitys on mainittava kokouskutsussa.

    44 §
    Killan purkauduttua tai jouduttua lakkautetuksi, luovutetaan sen varat Tampereen teknillisen yliopiston tietojohtamisen alumni ry:lle käytettäväksi näiden sääntöjen 3 § mukaiseen tarkoitukseen.

    45 §
    Sääntömuutos tai purkautumispäätös tulee voimaan, kun se on merkitty yhdistysrekisteriin.

    46 §
    Nämä säännöt astuvat voimaan, kun ne merkitään yhdistysrekisteriin.

    TEK-kiltayhdyshenkilö

    Olli Pettersson, tek-vastaava@tietojohtajakilta.net

    Kiltayhdyshenkilön (kyh) tehtävänä on pitää kiltalaiset tietoisina TEKistä ja sen eduista opiskelijajäsenille, tiedottaa TEKin kuulumisia ja vastailla kiltalaisten mieliä askarruttaviin TEK-kysymyksiin. Jos tältä sivulta ei löydy tarpeeksi tietoa, niin ota yhteyttä esimerkiksi sähköpostilla.

    Mikä ihmeen TEK?

    Tekniikan akateemisten Liitto TEK on diplomi-insinöörien ja vastaavan yliopistokoulutuksen saaneiden etu- ja palvelujärjestö ja yksi AKAVAn suurimmista jäsenliitoista. Jäseniä on noin 73 000, joista opiskelijajäseniä on noin kolmannes.

    Miksi kannattaa liittyä jäseneksi?

    Liittyminen on helppoa, ja opiskelijajäsenyys on ilmainen. TEKin opiskelijajäseneksi voi liittyä jokainen dippainssi- tai arkkariopiskelija – jopa fuksipallero. Täytät vain tutorilta/TEK-kyhiltä/muualta saadun liittymiskupongin ja toimitat sen kyhille, niin asia on hoidossa. Jäseneksi voit liittyä myös TEKin verkkosivujen kautta. Liity siis heti.

    Opiskelijajäsenet eivät jää ilman jäsenetuja!

    • Tekniikka&Talous ja Talouselämä -lehtien digiversiot
    • jäsenlehti TEK
    • TEK:n julkaisema Teekkarin työkirja, jossa on paljon vinkkejä (kesä)työnhakuun ja kattava lista mahdollisista kesä- ja DI-työpaikoista
    • työttömyysturva, KOKO-kassa
    • alennuksia mm. lehdistä, vakuutuksista, matkailusta

    TEKin yhteystiedot

    Vesa Taskinen
    vesa.taskinen@tek.fi
    Opiskelijayhdyshenkilö

    TEK UKK

    Voiko olla useammassa liitossa samanaikaisesti jäsenenä?

    • Kyllä voi. Joillakin liitoilla, kuten RIL on olemassa TEKin kanssa jopa yhteisjäsenyysmahdollisuus. Voi myös olla toisessa liitossa esim. valmiina insinöörinä maksavana vuosijäsenenä ja TEKissä opiskelijajäsenenä. Työttömyyskassa ei kuitenkaan voi olla jäsenenä kuin yhdessä kassassa kerrallaan.

    Voiko toisen korkeakoulututkinnon suorittaja olla jäsenenä TEKissä (esim. työelämässä oleva FM tai insinööri)?

    • Kyllä voi, jos työskentelee sellaisissa työtehtävissä, että sopii TEKin jäseneksi. Jos on jo valmis yliopistotutkinto, ei voi olla TEK:n opiskelijajäsen, vuosijäsen kylläkin. (huom. AMK:sta valmistuneet voivat olla opiskelijajäseniä)

    Voiko vaihtaa jostain toisesta liitosta TEKiin menettämättä kerääntyneitä etuuksia esim. työttömyyskassan suhteen?

    • Voi vaihtaa. Työttömyyskassaa voi vaihtaa niin, että jo kertyneet etuudet säilyvät. Kassan vaihtamiseen on kuitenkin olemassa tarkat toimet ja ohjeet. Joten jos tällainen tapaus tulee eteen, kannattaa neuvoa ottamaan yhteyttä alueasiamieheen, teekkariyhdysmieheen tai kyhiin.

    Onko koululla jatko-opiskelijoille olevaa TEKin edunvalvontaa?

    • Kyllä on. Yhteyttä voi ottaa alueasiamieheen. Valmistuneet DI:t ”joutuvat” kuitenkin maksamaan normaalin vuosijäsenen jäsenmaksun, vaikka olisivatkin jatko-opiskelijoita. Tällöin heillä on kuitenkin käytössään vuosijäsenille enemmän tarkoitetut palvelut, esim. urapalvelut. Jos jatko-opiskelua ei tehdä kokopäiväisenä, on mahdollisuus kuitenkin anoa jäsenmaksuun alennusta.

    Miten lehtitilaukset voi peruuttaa?

    • Ottamalla yhteyttä jäsenrekisteriin, jasenrekisteri@tek.fi, .

    Onko TEK oikea liitto myös tutkijan ammatissa toimiville?

    • Kyllä on. TEK tarjoaa myös tutkijatehtävissä toimiville samat palvelut kuin perinteisen teollisuuden parissa toimiville DI:lle.

    Miten, missä ja milloin TEKin opiskelijaedustukset ja toimijat eri organisaation osissa valitaan?

    • Teekkarivaliokunta ehdottaa TEKin hallituksen opiskelijajäsenen. TEKin valtuuston opiskelijajäsenet ehdottaa paikalliset teekkariyhdistykset.

    Mistä saa listätietoa TEKistä?

    • TEKin nettisivuilta (www.tek.fi), kyhiltä tai kiltahuoneen TEK-kansiosta

    Tietojohtajakilta Man@ger ry:n jäsenrekisteriseloste on luettavissa täältä.

    Nykyinen hallitus

    Koko hallituksen tavoittaa sähköpostiosoitteella hallitus@tietojohtajakilta.net. Yksittäiselle hallituslaiselle viestiä lähettäessä osoite on pesti@tietojohtajakilta.net.

    Hallitus 2024

    Anni Vierimaa

    Puheenjohtaja@

    Rasmus Salmi

    Sihteeri@

    Aaro Ikonen

    Rahastonhoitaja@

    Siiri Pirkkama

    Tapahtumavastaava@

    Henri Katajisto

    Saunavastaava@

    Daniil Troshin

    Yritysvastaava@

    Ville Rintala

    Fuksikapteeni@

    Kiia Keski-Sikkilä

    Viestintavastaava@

    Laura Nyrhilä

    Opintovastaava@

    Toimarit

    Simo Siitonen

    Taloustoimari

    Lauri Mennala

    Sporttitoimari

    Sonja Pere

    Fuksitoimari

    TBA

    Fuksitoimari

    Jalmari Porali

    Tapahtumatoimari

    Oona Grundström

    Hyvinvointi & YV

    Kasper Sundqvist

    Tapahtumatoimari

    Ida Vesanto

    Yritystoimari

    Si Yu Liang

    Virkistystoimari

    Elena Lindborg

    XQ-toimari

    Karri Lehminiemi

    Yritystoimari

    Kamei Hoe

    ESTIEM-toimari

    Hanna Hämäläinen

    Ulkosuhdetoimari

    Joona Nieminen

    IT-toimari

    Petro Mäki-Soini

    Kiltatoimari

    Ida Hyrylä

    Alumnitoimari

    Lotta Törnblom

    Graafikko@

    Sofi Lemieux

    Valokuvaaja

    Laura Väntti

    Päätoimittaja

    Veera Saastamoinen

    Sometoimari

    Matti Lindfors

    Materiaalitoimari

    Piia Niinikoski

    Vujutoimari

    Iida Haviala

    Hallitusapulainen

    Nea Tuomikorpi

    Case Fakto -toimari

    Tuomas Hyypiä

    TEK-toimari