Tietoa killasta

Tietojohtajakilta Man@ger, tai tuttavallisemmin vain Man@ger, on Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan alayhdistys, joka perustettiin tietojohtamisen koulutusohjelman opiskelijoiden toimesta keväällä 2000.

Man@gerin toiminnan tarkoituksena on edistää tietojohtamisen opiskelua ja teekkarikulttuuria sekä valvoa jäsentemme etua yliopistomaailmassa. Kaikki Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan jäsenet voivat liittyä myös Man@gerin jäseneksi pientä kiltamaksua vastaan ja nauttia kiltamme tarjoamista palveluista kuten saunailloista, yritysvierailuista, viikkotiedotteesta ja kiltahuoneesta. Man@gerilaiset voit tunnistaa harmaista haalareista ja rempseästä meiningistä.

Liiketoiminnan ja tietotekniikan välistä kuilua varten suunniteltiin tietojohtamisen koulutusohjelma, joka perustettiin vuonna 1998. Tämä mahdollisti ensimmäisten tietojohtamisen koulutusohjelman opiskelijoiden opintojen alkamisen syksyllä 1999.

Ensimmäinen vuosikurssi perusti virallisen ammattiainekerhon nimineen, logoineen ja haalareineen. Tietojohtamisen ammattiainekerhon taival alkoi sääntöjen muodostamisella. Tämän jälkeen alkoi usean kuukauden kestänyt äänestyskierros, koska ammattiainekerhoa eikä sen hallitustakaan vielä ollut. Kaikki päätökset tehtiin demokraattisesti vuosikurssin kesken.

Haalareiden harmaansävy muodostui ykkösvaihtoehdoksi, koska sitä ei kukaan TTKK:lla, entinen Tampereen teknillinen korkeakoulu, käyttänyt ja se oli tuotantotalouden valkoisen ja tietotekniikan mustan väriyhdistelmä. Muitakin vaihtoehtoja oli, kuten shakkiruutukuvio, mutta harmaa valittiin lopulta viidennen äänestyskierroksen jälkeen.

Nimen suhteen äänestys oli helpompaa, koska äänestyskierroksia oli vain yksi. Nykyisin Man@ger nimenä on selviö, mutta äänestys oli tiukka ja vain yksi ääni erotti, että killan nykyinen nimi ei ole Innowa.

Killan logosta ei haluttu enää äänestää ja ilmeisesti myös taiteellisten lahjojen puutteesta johtuen se tilattiin graafikolta.

Tietojohtamisen koulutusohjelman alkuvaiheessa todettiin, että oma laitos olisi välttämätön. Vuoden 2001 lopulla TTKK:n hallitus päättikin perustaa tiedonhallinnan laitoksen tuotantotalouden osastolle. Samanaikaisesti laitos kuului myös tietotekniikan osastoon.

Vuonna 2005 kilta täytti viisi vuotta, jolloin kiltautuminen tuli mahdolliseksi. Perusteita kiltautumisen vuoksi olivat esimerkiksi halu välttää sekaannuksia Tuotantotalouden kilta Indecsiin sekä pyrkiä tasavertaisuuteen muiden kiltojen kanssa. 16.3.2005 TTYY:n edustajisto myönsi Man@gerille kiltastatuksen. Samalla killalle hyväksyttiin uudet säännöt. Kiltautumisen myötä nimi piti keksiä uudelleen: ”Tietojohtamisen ammattiainekerho Man@ger” ei ollut enää mahdollinen. Ensimmäiseksi päätettiin, että säilytetään teksti Man@ger. Tuolloin käytiin keskustelua @ -merkin kohtalosta, mutta lopulta kyseinen merkki sai jatkuvuutta uudessa nimessä. Seuraavaksi valittiin uusi nimi kahdesta vaihtoehdosta, joita olivat ”Tietojohtamisen kilta Man@ger” sekä ”Tietojohtajakilta Man@ger”. Näistä pohdinnan jälkeen jälkimmäinen nimi lopulta valittiin.

Mikäli haluat tietää lisää killan historiasta ja tapahtumista vuosien 1999 ja 2020 välillä, voit hankkia oman historiikkisi Tietojohtajakilta Man@gerin kiltahuoneelta neljäntoista euron hintaan. Historiaan voit tustua myös historiikkisivustolla.

Man@gerin kiltahuone (K1723) löytyy Konetalon kiltakäytävältä. Kiltakäytävään pääsee Konetalon ensimmäisessä kerroksessa olevasta ovesta, joka löytyy luentosalien K1702 ja K1703 välistä. Samalla käytävällä asustaa myös KoRK, Indecs ja YKI.

Kiltahuone on tarkoitettu kaikille kiltamme jäsenille ajanviettoa ja kahvin juontia varten. Keskittymiskykyisimmät kykenevät myös kouluhommien tekoon kiltahuoneella. Kiltahuoneelta löytyy jäsenistön käyttöön tarkoitettu tietokone sekä PS4 (mm. NHL 20, NBA 2K20, FIFA 18 ja SingStar) ja joitakin lautapelejä.

Kiltahuoneella on jäsenillemme tarjolla teetä sekä kahvia yhteistyökumppanimme Etteplan MOREn tarjoamana. Lisäksi myynnissä on mm. välipalaa, haalarimerkkejä, skumppalaseja ja Rasputtimia.

Kiltahuoneen säännöt

 • Kiltiksen ovi on auki ma-to n. 8-16 ja pe 8-12. Kiltaan saa jäädä pidemmäksikin aikaa, mutta huolehdithan kahvinkeittimen, musiikin sekä valot pois päältä ja oven lukkoon, jos poistut viimeisenä. Jos aamulla ovi ei ole auki, voi Konetalon infosta käydä pyytämässä oven avausta.
 • Takkia voi säilyttää päivän aikana oven naulakossa, ja reppua sille osoitetussa hyllyssä. Muistathan kuitenkin hakea tavarasi ennen kuin kilta suljetaan.
 • Jokainen on vastuussa killan siisteydestä siivoamalla omat ja välillä vaikka kaverinkin jäljet, sekä viemällä roskat roskikseen, pullot/tölkit pussiin allaskaappiin ja hoitamalla oma muki tiskauksen ja kuivauksen kautta kaappiin.
 • Jos roskasi eivät mahdu roskikseen tai roskis näyttää muuten liian täydeltä, voit oma-aloitteisesti käydä tyhjentämässä sen. Homma toimii samoin myös biojäteastian kanssa. Kysy hallituslaiselta, jos et ole varma, mihin roskat tyhjennetään.
 • Jos saat huippuidean kiivetä sohvien päälle, otathan kengät ensin pois.
 • Jääkaapin syötävät maksetaan MobilePaylla jääkaapin ovessa olevien ohjeiden mukaan tai tasarahalla jääkaapissa olevaan siniseen possuun.
 • Kiltamaksu (5,00 €/lukuvuosi) maksetaan hallituslaiselle tai verkkopankissa liittymislomakkeen yhteydessä olevien maksuohjeiden mukaan.
 • Tiskin takana pörräävät vain hallituslaiset.
 • Mikäli huomaat killassa joitakin epäkohtia tai esim. että kahvi on loppumassa, ilmoitathan siitä ystävällisesti hallituslaiselle.

Kiltamme jäsenistölle on tarjolla viikoittain liikuntavuoroja ja -tapahtumia. Tamppi-areenan vuorolla jäsenistö voi pelata erilaisia pallopelejä. Tälle vuorolle on tapana päättää pelattava laji etukäteen ja muutamat lajit pyörivät esimerkiksi koko kevään ajan. Bommarin vuorot on tarkoitettu Man@gerin ja Indecsin jäsenille salibandya varten.

Kilta järjestää kouluvuoden aikana useita erilaisia liikuntatapahtumia. Jo perinteeksi muodostunut kyykkäkarsinta järjestetään ennen MM-kyykkää, johon killan parhaat kyykkäkarsinnassa saavat palkinnoksi ilmaisen osallistumisen! Lisäksi tarjolla on erilaisia haasteotteluita muita kiltoja vastaan ja lajitutustumisia eri urheilu- ja liikuntamahdollisuuksiin. Vuoden 2019 aikana kiltamme jäsenistölle oli tarjolla mm. laskettelua Himoksella, Megazonea, ilmajoogaa ja kaupunkisotaa.

Killallamme on varattuna yhteisiä liikuntavuoroja Indecsin kanssa.
Yhteiset salibandyvuorot Bommarissa ovat

 • maanantaisin kello 19-20 kentällä 1
 • torstaisin kello 18-19 kentällä 2.

Lisäksi kilta pelaa keskiviikkoisin kello 9-10 erinäisiä pallopelejä Indecsin kanssa Tamppi-Areenalla. Lisätietoa Telegramin sporttiryhmässä sekä Facebook-ryhmässä

Tampereen Yliopiston ja TAMK:n yhteiset liikuntasivut:
https://sites.tuni.fi/sportuni/

Jos mielenkiinto heräsi ja ajatuksiin nousi kysymyksiä liikuntaan liittyen, niin mailia voi laittaa osoitteeseen sporttivastaava@tietojohtajakilta.net.Vuosi 2021

Puheenjohtaja: Olli Pettersson
Rahastonhoitaja: Samuel Aga
Sihteeri: Eemil Mennala
Tapahtumavastaava: Aino Kahala
Saunavastaava: Petteri Salmi
Yritysvastaava, VPJ: Piia Niinikoski
Fuksikapteeni: Aino Antikainen
Viestintävastaava: Venla Reponen
Opintovastaava: Hanna Pyöriä

Taloustoimari: Nikolas Salonen
Sporttivastaava: Ida Hyrylä
Fuksitoimari: Nea Tuomikorpi
Tapahtumatoimari: Roosa Harjula
Tapahtumatoimari: Rasmus Karppinen
Hyvinvointivastaava, Vuosijuhlavastaava: Maija Lemponen
Virkistystoimari: Anni Siintoharju
Yritystoimari: Emmi Kannosto
Yritystoimari: Tuomas Hyypiä
XQ-toimari: Toni Tiilikainen
Kv-vastaava: Ari Hietanen
IT-vastaava: Mauri Leino
Mediavastaava, TEK-vastaava: Mikko Kemppi
Ulkosuhdevastaava, Case Fakto -vastaava: Lotta Aho
Kiltavastaava: Valtteri Raivio
Graafikko: Vesa Järvimäki
Päätoimittaja: Vili Lehtovaara
Alumnivastaava: Nea Virta
Somevastaava, Valokuvaaja: Lotta Törnblom
Sijoitustoimari: Jaakko Leppiniemi
Materiaalivastaava: Ella Holmala
Yhdenvertaisuusvastaava: Laura Karintaus

Vuosi 2020

Puheenjohtaja: Jaakko Leppiniemi
Rahastonhoitaja: Matias Eko
Sihteeri: Santeri Nuotiomaa
Tapahtumavastaava: Maija Lemponen
Saunavastaava: Eetu Jokinen
Yritysvastaava, VPJ: Nea Virta
Fuksikapteeni: Asta Sallinen
Viestintävastaava: Olli Pettersson
Opintovastaava: Joonas Schroderus

Taloustoimari: Maria Mäkelä
Sporttivastaava: Petteri Salmi
Fuksitoimari: Sikri Karhukorpi
Tapahtumatoimari: Riiko Pesonen
Tapahtumatoimari: Aino Kahala
Hyvinvointivastaava: Laura Karintaus
Virkistystoimari: Eemil Mennala
Yritystoimari: Vili Lehtovaara
Yritystoimari: Lotta Aho
XQ-toimari: Piia Niinikoski
KV-vastaava: Nelli Rannila
IT-projektipäällikkö: Aleksi Raatala
IT-vastaava: Mauri Leino
Mediavastaava: Pinja Aro
Materiaali- ja ulkosuhdevastaava: Mikko Kemppi
Päätoimittaja: Riku Sundqvist
Kiltavastaava: Hanna Pyöriä
Graafikko: Voitto Saarinen
Alumnivastaava: Janna Kähärä
Kiltakummi: Sall-Mari Palokari
20. juhlavuosivastaava: Hanna Tahvanainen
20. juhlavuosivastaava: Annamari Koskiniemi

Vuosi 2019

Puheenjohtaja: Laura Karintaus
Rahastonhoitaja: Mikko Kemppi
Sihteeri: Elina Suuronen
Tapahtumavastaava: Janna Kähärä
Saunavastaava: Jaakko Leppiniemi
Yritysvastaava, VPJ: Eveliina Sihvonen
Fuksikapteeni: Kati Koponen
Viestintävastaava: Sonja Ahola
Opintovastaava: Anu Tamminen

Taloustoimari: Matias Eko
Sporttivastaava & Fuksitoimari: Asta Sallinen
Fuksitoimari: Sikri Karhukorpi
Tapahtumatoimari: Riku Sundqvist
Tapahtumatoimari: Maija Lemponen
Hyvinvointi- ja kulttuurivastaava: Hanna Tahvanainen
Virkistystoimari: Santeri Nuotiomaa
Yritystoimari: Anni Tuomela
Yritysmanageri: Joonas Schroderus
XQ-toimari: Nea Virta
KV-vastaava: Emma Ikonen
IT-vastaava: Aleksi Raatala
Mediavastaava: Venla Viertola
Ulkosuhdevastaava/pää: Katri Tuunanen
Kiltavastaava: Pinja Aro
Graafikko: Olli Pettersson
Materiaalivastaava: Susanna Lehtonen
Alumnivastaava: Samuli Määttä
Kiltakummi: Adam Zeidan
Juhlavuosivastaava: Annamari Koskiniemi

Vuosi 2018

Puheenjohtaja: Susanna Lehtonen
Rahastonhoitaja: Ella Holmala
Sihteeri, VPJ: Aleksi Könönen
Tapahtumavastaava: Hanna Tahvanainen
Saunavastaava: Niko Rantalainen
Yritysvastaava, VPJ: Laura Karintaus
Fuksikapteeni: Pyry Collander
Viestintävastaava: Katri Tuunanen

Fuksitoimari: Kati Koponen
Fuksitoimari & Sporttivastaava: Janna Kähärä
Tapahtumatoimari: Iida Mäkinen
Tapahtumatoimari: Noora Raudaskoski
Opintovastaava: Tiia Eronen
Saunatoimari: Ville Madekivi
Kiltavastaava: Sonja Ahola
Yritystoimari: Risto Vuotila
Yritystoimari: Eerika Kekki
KV-vastaava: Eveliina Sihvonen
IT-vastaava: Aleksi Arvaja
Valokuvaaja: Elina Suuronen
Kiltayhdyshenkilö: Katri Tuunanen
Talccari: Nico Ylirönni
Graafikko: Arttu Kukkonen
Kilta-apulainen: Venla Viertola
Ulkosuhdevastaava: Saija Jokela
Rahastonhoitajan apu: Teemu Mikkonen
Rahastonhoitajan apu: Venla Haunia
Laulusetä: Jere Rantalainen
Old Homie: Samuli Määttä
Kaikki käy -täti: Milla Väänänen
Kiltakummi: Lauri Sahramaa

Vuosi 2017

Puheenjohtaja: Samuli Määttä
Rahastonhoitaja: Teemu Mikkonen
Sihteeri: Arttu Kukkonen
Tapahtumavastaava: Susanna Lehtonen
Saunavastaava: Aleksi Könönen
Yritysvastaava, VPJ: Inari Bergius
Fuksikapteeni jr.: Nico Ylirönni
Viestintävastaava: Saija Jokela

Tapahtumatoimari: Annamari Koskiniemi
Tapahtumatoimari: Joel Leskinen
Opintovastaava: Laura Malmivuori
Sporttitoimari: Pyry Collander
Saunatoimari: Aleksi Oja
Kiltisvastaava: Hanna Tahvanainen
Yritystoimari: Otso Mononen
Yritystoimari: Sonja Pakarinen
KV-vastaava: Niklas Salminen
IT-vastaava: Aleksi Tuominen
Kiltayhdyshenkilö: Teemu Mikkonen
Fuksikapteeni sr.: Veli-Matti Uski
ESTIEM-vastaava: Vilma Kankaanpää
Nakkikone: Eero Pitkänen
Ulkosuhdevastaava: Viivi Siuko
Rahastonhoitajan apulainen: Salla Alastalo
Kiltamörkö: Jere Rantalainen
RYhdistäytyjä: Milla Väänänen
Vanha Setä: Ville Tyrväinen
Kiltakummi: Panu Kortelainen

Vuosi 2016

Puheenjohtaja: Jere Rantalainen
Rahastonhoitaja: Salla Alastalo
Sihteeri, VPJ: Samuli Määttä
Tapahtumavastaava: Katriina Wallinmaa
Saunavastaava: Arttu Kukkonen
Yritysvastaava: Juho Poutamo
Fuksivastaava jr.: Veli-Matti Uski
Viestintävastaava: Viivi Siuko

Tapahtumatoimari: Kaisla Pakkanen
Sporttitoimari: Aleksi Roima
Opintovastaava: Teemu Mikkonen
Sporttitoimari: Aleksi Roima
Saunatoimari: Nico Ylirönni
Kiltisvastaava: Saija Jokela
Kiltaäiti: Laura Pihala
Yritystoimari: Susanna Lehtonen
v Yritystoimari: Pekka Kujansuu
KV-vastaava: Vilma Kankaanpää
Kulttuurivastaava: Joonas Tyrväinen
IT-vastaava: Petri Salminen
Kiltayhdyshenkilö: Teemu Mikkonen
Fuksikapteeni sr.: Ida Myller
Miss (K)now-it-all: Milla Väänänen
Director of photography: Olli Pirttilä
Superhessu: Ville Tyrväinen
Kiltakummi: Jani Sillanpää

Vuosi 2015

Puheenjohtaja: Milla Väänänen
Rahastonhoitaja: Juho Poutamo
Sihteeri: Jere Rantalainen
Tapahtumavastaava: Henni Niiranen
Saunavastaava: Joel Kosola
Yritysvastaava: Sonia Mathews
Fuksivastaava jr. : Ida Myller
Viestintävastaava: Otto Lamminpää

Tapahtumatoimari: Joonas Tyrväinen
Masterchef: Kamilla Kinos
Sporttitoimari: Samuli Määttä
Saunatonttu: Elina Roine
Kiltismanageri: Katriina Wallinmaa
Pikkuapulainen: Viivi Siuko
Materiaalitoimari: Santeri Tuominen
Yritystoimari: Jami Kamula
KV-vastaava: Teemu Mikkonen
Excumanageri: Valtteri Taimela
Päätoimittaja: Petri Salminen
IT-vastaava: Janne Vesamäki
Fuksikapteeni sr.: Aliisa Saari
Opintovastaava: Aura Rapatti
Kiltayhdyshenkilö: Milla Väänänen
Vujuapulainen: Sanna-Maria Tapio
Vujuneuvos Gunnar: Joona Kunnari
Isä Lolli (Alumni- ja somevastaava): Olli Pirttilä
Mestari Myrsky: Ville Tyrväinen
Kiltakummi: Teemu Viljamäki

Vuosi 2014

Puheenjohtaja: Olli Pirttilä
Rahastonhoitaja: Leena Karhu
Sihteeri: Elina Roine
Emäntä: Henni Niiranen
Isäntä: Valtteri Taimela
Yritysvastaava: Aleksi Linna
Tiedotusvastaava: Joonas Tyrväinen

Fuksiman@geri Jr: Aliisa Saari
Kulttuurimanageri: Aura Rapatti
Kiltisman@geri: Ida Myller
Sporttimanageri: Juho Poutamo
Opintomanageri: Milla Väänänen
KV-manageri: Otto Lamminpää
Projektimanageri: Sonia Mathews
Projektimanageri: Sanna-Maria Tapio
Fuksimanageri sr.: Johanna Räisänen
Yritysmanageri: Aki Haanpää
Nörttimanageri: Joel Kosola
Excumanageri: Santeri Tuominen
INternational helper: Ohad Shevily
Forintin Manageri: Jere Rantalainen
Materiaalimanageri: Antti Sartjärvi
Lampun henki: Ville Tyrväinen
Mufasa (Alumnivastaava): Joona Kunnari
Kiltakummi: Alenksi Ranki

Vuosi 2013

Puheenjohtaja: Ville Tyrväinen
Rahastonhoitaja: Tiia Tala
Sihteeri: Aliisa Saari
Emäntä: Viivi Lamberg
Isäntä: Antti Sartjärvi
Yritysvastaava: Sami Sjöblom
Tiedotusvastaava: Leena Karhu

Fuksiman@geri Jr: Johanna Räisänen
Kiltisman@geri: Milla Väänänen
Opintoman@geri: Olli Pirttilä
Kv-Man@geri: Aleksi Linna
Projektiman@gerit: Noora Mesiä ja Elina Roine
Sporttiman@geri: Aki Ropo
Kulttuuriman@geri: Valtteri Taimela
Nörttiman@geri: Vili Laitinen
Yritysman@geri: Paula Mäki-Lohiluoma
XQ-man@geri: Miikka Vuorinen
Raipe-man@geri: Santeri Tuominen
Spiderpig (alumnivastaava): Joona Kunnari
TEK-man@geri: Teija Puolanne (Kevät), Viivi Lamberg (Syksy)
Fuksiman@geri Sr: Ville Tyrväinen

Vuosi 2012

Puheenjohtaja: Joona Kunnari
Sihteeri: Viivi Lamberg
Rahastonhoitaja: Juho Haikola
Yritysvastaava: Arttu Niinimäki
Tiedotusvastaava: Johanna Räisänen
Emäntä: Tiia Tala
Isäntä: Aki Ropo

Fuksiman@geri jr: Ville Tyrväinen
Fuksiman@geri sr: Jenni Koski
Kiltisman@geri: Noora Mesiä
Opintoman@geri: Emmi Luttunen
KV-man@geri: Timo Heinonen
Projektiman@geri: Jasmiina Hannula
Sporttiman@geri: Matilda Hietala
Kulttuuriman@geri: Juha Autio
Nörttiman@geri: Olli Lindroos
Yritysman@geri: Jooel Friman
XQ-man@geri: Sami Sjöblom
Valokuvausmestari: Aino Jokela
Tiuhti: Tuuli Tyrväinen
Viuhti: Heidi Korhonen
Taika-Taavi: Johannes Karjalainen
TEK-man@geri: Teija Puolanne

Vuosi 2011

Puheenjohtaja: Heidi Korhonen
Tiedotusvastaava: Helge Jalonen
Sihteeri: Satu Marjomaa
Rahastonhoitaja: Aino Jokela
Yritysvastaava: Marko Rasinmäki
Isäntä: Juho Haikola
Emäntä: Matilda Hietala

Sporttiman@geri: Jari Kuusela
Fuksiman@geri jr: Jenni Koski
Nörttiman@geri: Veikko Lindberg
Projektiman@geri: Arttu Niinimäki
Kiltisman@geri: Viivi Lamberg
KV-man@geri: Henrik Braun
Opintoman@geri: Markus Heiskanen
Yritystoimari: Joona Kunnari (9/2011 asti)
TEK-man@geri: Anne-Mari Niemelä
Fuksiman@geri sr: Janne Mäkitalo
Vilijonkka: Tuuli Tyrväinen
Julkaisuman@geri: Janne Tuomisto
Tenuman@geri: Ville Tyrväinen
Hemuliman@geri: Johannes Karjalainen
Excuman@geri: Kalle Romppanen

Vuosi 2010

Puheenjohtaja: Tuuli Tyrväinen
Sihteeri: Teija Puolanne
Rahastonhoitaja: Sara Airaksinen
Yritysvastaava: Lauri Ilola
Tiedotusvastaava: Veikko Lindberg
Emäntä: Maria Muurimäki
Isäntä: Sampo Suonsyrjä

Fuksiman@geri jr: Janne Mäkitalo
Fuksiman@geri sr: Heidi Korhonen
Kiltisman@geri: Aino Jokela
Opintoman@geri: Antti Lumijärvi
KV-man@geri: Tuomas Vihavainen (6/2010 asti)
KV-man@geri: Suvi Ellilä (6/2010 alkaen)
Projektiman@geri: Satu Marjomaa
Sporttiman@geri: Jarkko Hänninen
Kulttuuriman@geri: Janne Tuomisto
TEK-man@geri: Anne-Mari Niemelä
Senseiman@geri: Juuso Kuusinen
Hemuli: Johannes Karjalainen
Ulkosuhdeman@geri: Jani Lyytikkä
Juhlaman@geri: Laura Niittylä (6/2010 asti)
Kehitysman@geri: Olli-Pekka Nieminen (6/2010 asti)

Vuosi 2009

Puheenjohtaja: Johannes Karjalainen
Sihteeri: Tuuli Tyrväinen
Rahastonhoitaja: Lauri Ilola
Yritysvastaava: Olli-Pekka Nieminen
Tiedotusvastaava: Anne-Mari Niemelä
Isäntä: Hanna Rantala
Emäntä: Jenni Mäkelä

Fuksimanageri sr: Arttu Vuorinen
Fuksimanageri jr: Heidi Korhonen
Sporttimanageri: Joonas Julkunen
Kiltismanageri: Liisa Hänninen
Kv-manageri: Pauliina Piippo
Opintomanageri: Matti Pajunen
Projektimanagerit: Teija Puolanne & Pekka Laaksonen
Excumanageri: Jani Lyytikkä
Juhlamanageri: Laura Niittylä
Kulttuurimanageri: Antti Lumijärvi
TEK-manageri: Markus Eteläpelto
Perimätietomanageri: Juuso Kuusinen
Muumipappa: Santtu Salonen

Vuosi 2008

Puheenjohtaja: Juuso Kuusinen
Sihteeri: Anne-Mari Niemelä
Rahastonhoitaja: Laura Niittylä
Yritysvastaava: Juho Koskenranta
Tiedotusvastaava: Janni Kotilainen
Isäntä: Johannes Karjalainen
Emäntä: Mikko V. Oksanen

Vanhempi fuksimanageri: Ellinoora Kiiskinen
Nuorempi fuksimanageri: Arttu Vuorinen
Sporttimanagerit: Timo Heikkilä & Lauri Ilola
Webbimanageri: Kari-Matti Mäkelä
Kiltismanageri: Tuuli Tyrväinen
Kv-manageri: Tuire Talvitie
Opintomanageri: Mikael Ruohonen
Projektimanageri: Matti Pajunen
Kulttuurimanageri: Janne Kiirikki
TEK-managerit: Satu Luoma & Markus Eteläpelto
Perimätietomanageri: Santtu Salonen

Vuosi 2007

Puheenjohtaja: Santtu Salonen
Sihteeri: Tuire Talvitie
Isäntä: Timo Heikkilä
Emäntä: Janni Kotilainen
Rahastonhoitaja: Samuli Jokela
Tiedotusvastaava: Arttu Vuorinen
Yritysvastaava: Juuso Kuusinen

Fuksimanageri: Markus Eteläpelto
Nuorempi fuksimanageri: Ellinoora Kiiskinen
Sporttimanageri: Anne-Mari Niemelä
Webbimanageri: Kari-Matti Mäkelä
Kiltamanageri: Pauli Pieniniemi
Kv-manageri: Johanna Ruotsalainen
Opintomanageri: Mikael Ruohonen
Yritysmanageri: Pasi Pakarinen
Päätoimittaja: Mikko Oksanen
TEK-managerit: Jussi Myllärniemi & Satu Luoma
Wanha guru: Satu Luoma

Vuosi 2006

Puheenjohtaja: Satu Luoma
Sihteeri: Elina Lankinen
Rahastonhoitaja: Teemu Joensuu
Yritysvastaava: Arttu-Matti Matinlauri
Tiedotusvastaava: Santtu Salonen
Isäntä: Arttu Vuorinen
Emäntä: Kaisa Niiranen

Fuksimangeri: Santtu Salonen
Nuorempi fuksimanageri: Markus Eteläpelto
Sporttimanageri: Pasi Pakarinen
Webbimanagerit: Raimo Gratseff & Kari-Matti Mäkelä
Kiltismangeri: Laura Jauhiainen
Excumanageri: Juho Koskenranta
Opintomanageri: Juuso Kuusinen
Yritysmanageri: Klaus Kianen
Päätoimittaja: Petri Kirjavainen
TEK-manageri: Jussi Myllärniemi
Man@ger-guru: Jouni Paavilainen

Vuosi 2005

Puheenjohtaja: Jouni Paavilainen
Sihteeri: Satu Luoma
Rahastonhoitaja: Jussi Myllärniemi
Yritysvastaava: Nasim Shamlou
Tiedotusvastaava: Esko Oramaa
Isäntä: Petri Kirjavainen
Emäntä: Elina Lankinen

Fuksimanagerit: Elisa Nykänen & Santtu Salonen
Sporttimanageri: Markus Eteläpelto
Webbimanageri: Tuomas Caven
Kerhismanageri: Esa Kuivaniemi
Kv-manageri: Timo Savolainen
Tiedon Polun manageri: Antti Järvensivu
Päätoimittaja: Päivi Tuominen
TEK-manageri: Eero Judin
Man@ger-guru: Mikko Juola

Vuosi 2004

Puheenjohtaja: Mikko Juola
Sihteeri: Piia Laasonen
Rahastonhoitaja: Jenni Wiklund
Yritysvastaava: Antti Järvensivu
Tiedotusvastaava: Jussi Myllärniemi
Isäntä: Jouni Paavilainen
Emäntä: Virve Riihonen
Vanha guru: Jussi-Tuomas Pölkki

Piika: Elina Lankinen
Webbitoimari: Thomas Westerberg
Kv-toimari: Laura Hiippavuori
Sporttitoimari: Satu Luoma
Fuksivastaavat: Elina Savolainen & Elisa Nykänen
Valitusvastaava: Elina Savolainen

Vuosi 2003

Puheenjohtaja: Tomi Ylikangas
Sihteeri: Anna-Kaisa Pitkäjärvi
Rahastonhoitaja: Leena Sulku
Yritysvastaava: Juha Salonen
Tiedotusvastaava: Mikko Juola
Isäntä: Matias Korin
Emäntä: Piia Laasonen
Vanha guru: Jussi-Tuomas Pölkki

Fuksivastaavat: Seppo Niemelä & Elina Savolainen
Sporttitoimari: Tuomas Ahva

Vuosi 2002

Puheenjohtaja: Jussi-Tuomas Pölkki
Sihteeri: Leena Sulku
Rahastonhoitaja: Jani Kaitajärvi
Yritysvastaava: Tomi Keskinen
Tiedotusvastaava: Juha Vaaraniemi
Isäntä: Tomi Ylikangas
Emäntä: Maria Fyrsten
Vanha guru: Tuomo Vuorinen

Fuksitoimari: Seppo Niemelä
Sporttitoimari: Juha Salonen

Vuosi 2001

Puheenjohtaja: Anna-Maria Oksanen
Sihteeri: Elisa Alatalo
Rahastonhoitaja: Liisa Oksanen
Yritysvastaava: Anssi Koivuniemi
Tiedotusvastaava: Ilona Ilvonen
Isäntä: Tomi Keskinen
Emäntä: Katariina Kelloniemi
Vanha guru: Tuomo Vuorinen

Vuosi 2000

Puheenjohtaja: Tuomo Vuorinen
Sihteeri: Riina Lahdensuo
Rahastonhoitaja: Jenni Kolkka
Tiedotusvastaava: Kalle Viitanen
Isäntä: Petri Karjalainen
Emäntä: Janika Paananen

Täytä oheinen lomake liittyäksesti Tietojohtajakilta Man@gerin jäseneksi. Lomakkeen täytettyäsi maksa jäsenmaksu alla lukevien ohjeiden mukaisesti, jäsenyytesi ei astu voimaan ennen maksun suoritusta.

Maksuohjeet:

MobilePay

Numero: 71012
Viesti: Jäsenmaksu, Oma Nimi
Summa: 5€

Tilisiirto

Saaja: Tietojohtajakilta Man@ger Ry
Tilinumero: FI61 5730 0820 8984 15
Viite: 20569
Summa: 5€

Liittymislomake

  Viestintä englanniksi? // Communication in english?
  Kyllä/YesEi/No

  Kuulun yo-kuntaan (TREY) // Member of student union (TREY)
  Kyllä/YesEi/No

  Maksutapa // Payment method
  MobilePayPankkitili/Bank account

  Minusta tapahtumissa otettuja valokuvia saa julkaista killan sosiaalisessa mediassa // Photos taken of me in events can be published in the guilds social media.
  Kyllä/YesEi/No

  Kannatusjäsenmaksu on lukuvuosittainen, ja se maksetaan killan pankkitilille. Kannatusjäsenillä on läsnäolo- ja puheoikeus killan yleiskokouksissa. Kannatusjäsenmaksun suuruus lukuvuodelle 2020-2021 on 20€. Täytä oheinen lomake ja maksa kannatusjäsenmaksu.

  Maksuohjeet:
  Tilinumero: FI61 5730 0820 8984 15
  Summa: 20€
  Viite: 21296

   

   Killan tiedotus hoidetaan useita kanavia hyödyntäen. Jos ja kun haluat tietää, mitä killassa tapahtuu, voit seurata meitä seuraavista lähteistä:

   Sähköpostilista (virallinen)

   Killan päätiedotuskanava: Tänne liittyäksesi sinun tulee olla killan jäsen.  Jos olet killan jäsen, mutta et saa viikkotiedotteitamme, ole yhteydessä killan viestintävastaavaan: viestintavastaava@tietojohtajakilta.net. Vanhoja jäseniä ei poisteta listalta, joten ole yhteyksissä viestintävastaavaan myös mikäli et enää halua tiedotteita sähköpostiisi.

   Nettisivut

   Nettisivuilla tiedotetaan killan tapahtumista ja yleisistä asioista. Esimerkiksi tenttiarkistomme on saatavilla nettisivuillamme: www.tietojohtajakilta.net.

   Kuvagalleria

   Tietojohtajakiltamme kuvia eri tapahtumista pääset näkemään Kuvagalleriasta.

   Facebook

   Facebookista killan löytää seuraavan linkin takaa: facebook.com/tietojohtajakilta.

   Instagram

   Kuvia tietojohtajamaisesta elämäntavasta pääsee näkemään kiltamme Instagram-sivuilta: instagram.com/tietojohtajakilta.

   Twitter

   Twiittauksia tietojohtamisesta ja opintojen arjesta: twitter.com/managerTTY.

   Snapchat

   Snapchat-tilille snäppäillään ajankohtaisista asioista ja tapahtumista. Käyttäjätili löytyy nimellä managertty.

   YouTube

   Videoita ja tunnelmia killan tapahtumista ja teekkarielämästä: Tietojohtajakilta Man@ger YouTubessa.

   LinkedIn

   Tampereen Yliopiston tietojohtamisen opiskelijoiden ja alumnien kohtauspaikka LinkedIn:issä: LinkedIn-tili.

   Man@gerin galleriaan pääset tästä linkistä.

   Alta löydät Tietojohtajakilta Man@ger ry:n säännöt. Killan merkkiohjesääntö on luettavissa Tunnustukset-sivulla.

   I LUKU NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS

   1 §
   Yhdistyksen nimi on Tietojohtajakilta Man@ger ry. Yhdistyksen nimen epävirallisena lyhennyksenä käytetään nimeä Man@ger. Näissä säännöissä yhdistyksestä käytetään nimitystä kilta. Epävirallisena englanninkielisenä nimenä yhdistyksestä voidaan käyttää Guild of Information and Knowledge Management Man@ger, lyhennettynä Man@ger.

   2 §
   Killan kotipaikka on Tampere ja sen virallinen kieli on suomi. Killan perustamispäivä on 20.2.2000.

   3 §
   Killan toiminnan tarkoitus on yhdistää Tampereen yliopiston tietojohtamisen opiskelijoita ja tietojohtamisen opinnoista kiinnostuneita, ajaa heidän yleisiä ja yhteisiä opiskeluun liittyviä etujaan Tampereen yliopistolla, edistää ja kehittää tietojohtamisen opintoja sekä alan tuntemusta yhteiskunnassa, kehittää jäsentensä ammatillisia ja yhteiskunnallisia valmiuksia sekä edistää teekkarikulttuuria Suomessa ja ulkomailla.

   4 §
   Tarkoituksensa toteuttamiseksi kilta
   – järjestää kokouksia, koulutus- ja keskustelutilaisuuksia, illanviettoja, opintomatkoja ja muuta vastaavaa toimintaa;
   – hoitaa yhdistyksen tiedotusta julkaisemalla tarvittaessa tiedotteita, lehteä tai muuta aineistoa sekä
   – pitää yhteyttä muihin opiskelijayhteisöihin, alumneihin sekä Tampereen yliopiston hallintoelimiin, ylioppilaskuntaan ja henkilökuntaan.

   5 §
   Toimintansa tukemiseksi kilta voi
   – ottaa vastaan lahjoituksia, testamentteja ja avustuksia,
   – järjestää huvitilaisuuksia ja arpajaisia asiaankuuluvilla luvilla,
   – harjoittaa alaan liittyvää julkaisutoimintaa,
   – tehdä talkootöitä sekä kerätä jäsenmaksuja.
   Kilta voi hankkia omistukseensa tai hallintaansa toimintansa kannalta tarpeellista irtainta ja kiinteää omaisuutta. Kilta voi harjoittaa yhdistyslain 5 §:n mukaista elinkeinoa tai ansiotoimintaa, joka välittömästi liittyy sen tarkoituksen toteuttamiseen taikka jota on pidettävä taloudellisesti vähäarvoisena.

   II LUKU JÄSENET

   6 §
   Killan jäseniä ovat varsinaiset jäsenet sekä kannatus- ja kunniajäsenet.

   7 §
   Killan varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä jokainen Tampereen yliopistossa tutkinto-, jatko- tai vaihto-opintoja suorittava henkilö, joka hyväksyy killan tarkoituksen ja säännöt sekä suorittaa killan jäsenmaksun. Killan hallitus hyväksyy sekä varsinaiset jäsenet että kannatusjäsenet. Henkilö, joka on erotettu killasta 13 § mukaisella menettelyllä, voidaan hyväksyä varsinaiseksi jäseneksi hallituksen kahden kolmasosan (2/3) ääntenenemmistöllä.

   8 §
   Killan kunniajäseneksi voidaan valita henkilö, joka toiminnallaan tai erittäin merkittävällä teollaan on huomattavasti edistänyt killan pyrkimyksiä. Tarkempia määräyksiä kunniajäsenistä annetaan 41§ mukaisessa merkkiohjesäännössä.

   9 §
   Killan varsinaiset jäsenet ovat velvollisia suorittamaan killalle jäsenmaksun, jonka suuruudesta päättää killan syyskokous. Jäsenmaksu on lukuvuosittainen ja voimassa 1. kesäkuuta ja 31. toukokuuta välisen ajan. Killan kannatusjäsenet ovat velvollisia suorittamaan lukuvuosittain killalle kannatusjäsenmaksun, jonka suuruuden päättää killan syyskokous. Killan kunniajäsenet eivät ole velvollisia suorittamaan jäsenmaksua.

   10 §
   Jäsen voi milloin tahansa erota killasta ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle tai ilmoittamalla erosta killan kokouksen pöytäkirjaan. Erotessaan jäsenen tulee maksaa mahdolliset velkansa, joita hänellä on killalle sekä luovuttaa killalle kuuluva omaisuus. Jäsenen erotessa killasta jäsenmaksua ei palauteta.

   11 §
   Varsinainen jäsen tai kannatusjäsen katsotaan eronneeksi killasta, mikäli hän ei ole lokakuun loppuun mennessä maksanut kuluvan lukuvuoden jäsenmaksua. Eronneeksi katsotaan myös varsinainen jäsen, joka ei enää täytä näissä säännöissä tai laissa määrättyjä jäsenyyden ehtoja.

   12 §
   Jos killan jäsen käyttäytymisellään tai toiminnallaan tahallisesti vaikeuttaa killan toimintaa tai killan edustajana tai killan järjestämässä tilaisuudessa aiheuttaa julkista pahennusta, voi hallitus kieltää osanoton killan järjestämiin tilaisuuksiin. Ennen päätöksen tekemistä asianomaiselle on varattava tilaisuus selityksen antamiseen asiasta.

   13 §
   Killan kokous voi erottaa jäsenen killasta, jos jäsen on menettelyllään killassa tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut kiltaa. Tällöin asiasta on mainittava kokouskutsussa. Ennen päätöksen tekemistä asianomaiselle jäsenelle on varattava tilaisuus selityksen antamiseen asiasta killan kokouksessa. Erottamispäätös on tehtävä kahden kolmasosan (2/3) enemmistöllä annetuista äänistä.

   14 §
   Kilta pitää jäsenistään jäsenluetteloa, josta ilmenee kunkin jäsenen täydellinen nimi ja kotipaikka.

   III LUKU KILLAN KOKOUKSET

   15 §
   Killan yleiskokouksia ovat kevätkokous, syyskokous ja ylimääräiset kokoukset. Kokoukset kutsuu koolle killan hallitus. Näissä säännöissä kaikista edellä mainituista kokouksista käytetään nimitystä killan kokous.

   16 §
   Kevätkokous on pidettävä huhtikuun loppuun mennessä ja siinä on käsiteltävä ainakin
   – toimintakertomus edelliseltä vuodelta;
   – tilinpäätös ja tilikertomus edelliseltä vuodelta;
   – toiminnantarkastajien lausunto sekä
   – tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.

   17 §
   Syyskokous on pidettävä joulukuun loppuun mennessä ja siinä on käsiteltävä ainakin
   – hallituksen puheenjohtajan ja muiden hallituksen jäsenten valinta;
   – kahden (2) toiminnantarkastajan ja heidän henkilökohtaisten varahenkilöiden valinta;
   – killan jäsenmaksujen sekä kannatusjäsenmaksujen suuruudet seuraavalle lukuvuodelle sekä
   – hallituksen valmistelema toimintasuunnitelma ja talousarvio.

   18 §
   Kilta kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen, mikäli killan kokous niin päättää tai hallitus katsoo sen tarpeelliseksi taikka kun vähintään yksi kymmenesosa (1/10) killan äänioikeutetuista jäsenistä tai vähintään kymmenen (10) killan varsinaista jäsentä sitä kirjallisesti killan hallitukselta vaatii. Kokous on tällöin pidettävä viipymättä, kuitenkin kahden (2) viikon kuluessa, vaatimuksen jättämisestä hallitukselle.

   19 §
   Killan kokouksista on ilmoitettava vähintään viisi (5) arkipäivää ennen kokousta ainakin killan ilmoitustaululla sekä jäsenistön sähköpostilistalla. Kokouskutsussa on mainittava kokouksen aika ja paikka sekä sen yhteydessä on esitettävä kokouksen esityslista sekä kaikki mahdolliset liitteet.

   20 §
   Killan kokous on päätösvaltainen, jos se on sääntöjen mukaisesti koolle kutsuttu.

   21 §
   Kaikilla killan jäsenillä on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Killan kokouksissa äänioikeutettuja ja vaalikelpoisia ovat killan varsinaiset jäsenet. Kokouksen päätöksellä myös muut kuin killan jäsenet voivat saada kokoukseen läsnäolo- ja puheoikeuden. Valtakirjalla ei saa äänestää.

   22 §
   Killan kokouksessa käsitellään esityslistassa mainitut asiat. Kokous voi myös ottaa käsiteltäväkseen asian, jonka kokous kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä julistaa kiireelliseksi. Mikäli kokouksessa käsitellään yhtä tai useampaa seuraavista asioista
   – killan sääntöjen muuttaminen;
   – vaalitavan tai -järjestyksen muuttaminen;
   – hallituksen tai sen jäsenen taikka toiminnantarkastajan valitseminen tai erottaminen;
   – tilinpäätöksen vahvistamien ja vastuuvapauden myöntäminen;
   – killan purkaminen tai
   – muu Yhdistyslain 23 §:ssa mainittu asia,
   on asiasta mainittava kokouskutsussa.

   23 §
   Killan kokouksissa valitaan kokouksen pöytäkirjojen tarkastajiksi kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa, joiden tulee olla killan varsinaisia jäseniä. Tarkastus on tehtävä kahden (2) viikon kuluessa kokouksesta.

   IV LUKU PÄÄTÖKSENTEKOJÄRJESTYS JA VAALIT

   24 §
   Ellei säännöissä toisin mainita, tulee päätökseksi se mielipide, jota on kannattanut yli puolet äänestyksessä annetuista äänistä. Puheenjohtajan ääni ratkaisee äänten mennessä tasan, vaalissa kuitenkin arpa.

   25 §
   Äänestyksessä käytetään avointa äänestystä, ellei vähintään kaksi (2) kokouksessa läsnäolevaa äänioikeutettua jäsentä vaadi suljettua äänestystä. Jos käsiteltävästä asiasta on annettu useita päätösehdotuksia, noudatetaan kokouksen puheenjohtajan päättämää soveltuvaa äänestysjärjestystä. Kokouksen puheenjohtaja antaa äänestystä täsmentävät ohjeet ennen äänestyksen suorittamista.

   26 §
   Mikäli vaalissa on valittavana vain yksi henkilö, on hänen saatava vähintään puolet (1/2) annetuista äänistä. Mikäli ensimmäisellä kierroksella kukaan ei ole saanut ehdotonta äänten enemmistöä, suoritetaan uusi vaali kahden (2) ensimmäisessä äänestyksessä eniten ääniä saaneen ehdokkaan välillä. Jos on valittavana useita henkilöitä, toimitetaan vaali suhteellisena siten, että se suoritetaan ehdokaslistoja käyttämättä niin, että vaalissa jokainen annettu ääni jaetaan vaalilippuun merkittyjen ehdokkaiden kesken ensimmäisenä olevan ehdokkaan saadessa yhden äänen, toisena olevan puoli ääntä, kolmantena olevan yhden kolmasosan äänestä ja niin edelleen ja valituksi tulevat määräytyvät ehdokkaiden saamien äänien mukaisessa järjestyksessä.

   27 §
   Annettujen äänien lukumäärää laskettaessa ei oteta huomioon
   – äänioikeutettuja, jotka eivät ole äänestäneet, koska eivät saapuneet kokoukseen tai äänioikeutettuja, jotka eivät ole halunneet äänestää tai joilta puuttuu muodollinen äänioikeus ko. kokouksessa tai asiassa tai
   – äänestyslippuja, joissa on äänestetty ”tyhjää” tai jotka on hylätty.

   V LUKU HALLITUS JA TOIMIHENKILÖT

   28 §
   Killan toiminnasta vastaa kalenterivuodeksi kerrallaan valittu hallitus. Hallituksen muodostavat puheenjohtaja ja viidestä kymmeneen (5-10) muuta jäsentä, joiden tulee olla killan varsinaisia jäseniä.

   29 §
   Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan.

   30 §
   Hallituksen tehtävänä on
   – hoitaa killan toimintaa, edustaa kiltaa sekä hoitaa killan taloutta ja omaisuutta;
   – valmistella killan kokouksissa esille tulevat asiat ja toimeenpanna niissä tehdyt päätökset;
   – laatii toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä ehdotukset toimintasuunnitelmaksi ja talousarvioksi;
   – vastata killan tarkoituksenmukaisesta ja tarpeellisesta toiminnasta, kuten sidosryhmäyhteistyöstä, edunvalvonnasta sekä ohjelma-, tiedotus-, ja fuksitoiminnasta;
   – hyväksyä uudet jäsenet;
   – kutsua killan kokoukset koolle sekä
   – päättää muista asioista, joita ei ole määrätty killan kokouksen päätettäväksi.

   31 §
   Hallituksen kokouksen kutsuu koolle hallituksen puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Tavasta, jolla kokoukset kutsutaan koolle, päättää hallitus.

   32 §
   Killan hallitus on kokouksessaan päätösvaltainen, jos kokouksesta on ilmoitettu hallituksen päättämällä tavalla, ja läsnä on vähintään puolet (1/2) hallituksen jäsenistä mukaan lukien puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

   33 §
   Killan hallituksen kokouksissa on läsnäolo-, puhe- ja äänioikeus kaikilla killan hallituksen jäsenillä. Hallituksen kokouksen suostumuksella voivat myös muut henkilöt saada kokoukseen läsnäolo- ja puheoikeuden. Valtakirjalla ei saa äänestää.

   34 §
   Killan nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja, tai varapuheenjohtaja yhdessä hallituksen toisen jäsenen kanssa. Hallitus voi myöntää nimenkirjoitusoikeuden killan varsinaiselle jäsenelle.

   35 §
   Killan kokous voi erityisiä tehtäviä varten asettaa määräaikaisia toimikuntia tai toimihenkilöitä, kuitenkin enintään yhden vuoden mittaiseksi toimikaudeksi. Killan hallitus voi erityisiä tehtäviä varten asettaa määräaikaisia toimikuntia tai toimihenkilöitä, kuitenkin enintään kalenterivuoden loppuun. Näihin toimiin voidaan tarvittaessa nimetä myös killan ulkopuolinen henkilö. Killan kokous ja hallitus voivat antaa asettamiensa toimikuntien ja –henkilöiden tehtäviin liittyviä sääntöjä ja määräyksiä.

   36 §
   Perustellusta syystä killan kokous voi vapauttaa hallituksen jäsenen tai asettamansa toimikunnan/-henkilön ja hallituksen kokous asettamansa toimikunnan/-henkilön tehtävästään kesken toimikauden. Tällöin kokouskutsussa on mainittava asiasta. Tehtävästä vapautetun henkilön tilalle voidaan tarvittaessa valita uusi jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

   VI LUKU HALLINTO JA TALOUS

   37 §
   Killan toimi- ja tilikausi on kalenterivuosi.

   38 §
   Killan hallintoa ja taloutta valvoo kaksi (2) toiminnantarkastajaa sekä heidän henkilökohtaiset varahenkilönsä. Toiminnantarkastajien toimikausi on kalenterivuosi. Toiminnantarkastajilla on läsnäolo- ja puheoikeus killan ja hallituksen kokouksissa, joissa käsitellään heidän tehtäviinsä liittyviä asioita.

   39 §
   Killan kirjanpito- ja hallintoasiakirjat on toimitettava toiminnantarkastajille tarkastettaviksi viimeistään neljä (4) viikkoa ennen kevätkokousta ja muutenkin toiminnantarkastajien sitä pyytäessä. Toiminnantarkastajien tulee toimittaa asiakirjat ja toiminnantarkastuskertomus killan hallitukselle viimeistään kahta (2) viikkoa ennen kevätkokousta. Toiminnantarkastajat voivat tutustua killan talouteen ja hallintoon myös vuoden aikana.

   VII LUKU ERITYISIÄ MÄÄRÄYKSIÄ

   40 §
   Yhdistyksen jäsen, hallitus ja hallituksen jäsen saavat moittia yhdistyksen päätöstä yhdistystä vastaan ajettavalla kanteella, jos päätös ei ole syntynyt asianmukaisessa järjestyksessä ja virhe on voinut vaikuttaa päätöksen sisältöön tai muuten yhdistyksen jäsenen oikeuteen taikka päätös on muuten lain tai tämän yhdistyksen sääntöjen vastainen. Oikeutta moitekanteen nostamiseen ei ole sillä, joka on kokouksessa myötävaikuttanut päätöksen tekemiseen. Kanne on pantava vireille kolmen kuukauden kuluessa päätöksen tekemisestä tai siitä, kun päätöstä koskeva pöytäkirja on päivätty.

   41 §
   Killan tunnuksista ja merkeistä säädetään killan kokouksen hyväksymällä erillisellä merkkiohjesäännöllä.

   42 §
   Muutoksia näihin sääntöihin voidaan tehdä, jos muutosesitys on hyväksytty vähintään kolmen neljäsosan (3/4) ääntenenemmistöllä kahdessa (2) peräkkäisessä killan kokouksessa, joiden väli on vähintään kaksi (2) viikkoa. Muutosesitys on liitettävä kokouskutsuun. Muutosesityksen voi tehdä hallitus tai kymmenen (10) killan varsinaista jäsentä kirjallisena hallitukselle. Varsinaisten jäsenten tekemä esitys on käsiteltävä seuraavassa killan kokouksessa.

   43 §
   Kilta purkautuu, jos kilta tekee siitä päätöksen viiden kuudesosan (5/6) ääntenenemmistöllä kahdessa (2) peräkkäisessä kokouksessa, joiden väli on vähintään yksi (1) kuukausi. Purkamisesitys on mainittava kokouskutsussa.

   44 §
   Killan purkauduttua tai jouduttua lakkautetuksi, luovutetaan sen varat Tampereen teknillisen yliopiston tietojohtamisen alumni ry:lle käytettäväksi näiden sääntöjen 3 § mukaiseen tarkoitukseen.

   45 §
   Sääntömuutos tai purkautumispäätös tulee voimaan, kun se on merkitty yhdistysrekisteriin.

   46 §
   Nämä säännöt astuvat voimaan, kun ne merkitään yhdistysrekisteriin.

   TEK-kiltayhdyshenkilö

   Lotta Törnblom, tek-vastaava@tietojohtajakilta.net

   Kiltayhdyshenkilön (kyh) tehtävänä on pitää kiltalaiset tietoisina TEKistä ja sen eduista opiskelijajäsenille, tiedottaa TEKin kuulumisia ja vastailla kiltalaisten mieliä askarruttaviin TEK-kysymyksiin. Jos tältä sivulta ei löydy tarpeeksi tietoa, niin ota yhteyttä esimerkiksi sähköpostilla.

   Mikä ihmeen TEK?

   Tekniikan akateemisten Liitto TEK on diplomi-insinöörien ja vastaavan yliopistokoulutuksen saaneiden etu- ja palvelujärjestö ja yksi AKAVAn suurimmista jäsenliitoista. Jäseniä on noin 73 000, joista opiskelijajäseniä on noin kolmannes.

   Miksi kannattaa liittyä jäseneksi?

   Liittyminen on helppoa, ja opiskelijajäsenyys on ilmainen. TEKin opiskelijajäseneksi voi liittyä jokainen dippainssi- tai arkkariopiskelija – jopa fuksipallero. Täytät vain tutorilta/TEK-kyhiltä/muualta saadun liittymiskupongin ja toimitat sen kyhille, niin asia on hoidossa. Jäseneksi voit liittyä myös TEKin verkkosivujen kautta. Liity siis heti.

   Opiskelijajäsenet eivät jää ilman jäsenetuja!

   • Tekniikka&Talous ja Talouselämä -lehtien digiversiot
   • jäsenlehti TEK
   • TEK:n julkaisema Teekkarin työkirja, jossa on paljon vinkkejä (kesä)työnhakuun ja kattava lista mahdollisista kesä- ja DI-työpaikoista
   • työttömyysturva, KOKO-kassa
   • alennuksia mm. lehdistä, vakuutuksista, matkailusta

   TEKin yhteystiedot

   Vesa Taskinen
   vesa.taskinen@tek.fi
   Opiskelijayhdyshenkilö

   TEK UKK

   Voiko olla useammassa liitossa samanaikaisesti jäsenenä?

   • Kyllä voi. Joillakin liitoilla, kuten RIL on olemassa TEKin kanssa jopa yhteisjäsenyysmahdollisuus. Voi myös olla toisessa liitossa esim. valmiina insinöörinä maksavana vuosijäsenenä ja TEKissä opiskelijajäsenenä. Työttömyyskassa ei kuitenkaan voi olla jäsenenä kuin yhdessä kassassa kerrallaan.

   Voiko toisen korkeakoulututkinnon suorittaja olla jäsenenä TEKissä (esim. työelämässä oleva FM tai insinööri)?

   • Kyllä voi, jos työskentelee sellaisissa työtehtävissä, että sopii TEKin jäseneksi. Jos on jo valmis yliopistotutkinto, ei voi olla TEK:n opiskelijajäsen, vuosijäsen kylläkin. (huom. AMK:sta valmistuneet voivat olla opiskelijajäseniä)

   Voiko vaihtaa jostain toisesta liitosta TEKiin menettämättä kerääntyneitä etuuksia esim. työttömyyskassan suhteen?

   • Voi vaihtaa. Työttömyyskassaa voi vaihtaa niin, että jo kertyneet etuudet säilyvät. Kassan vaihtamiseen on kuitenkin olemassa tarkat toimet ja ohjeet. Joten jos tällainen tapaus tulee eteen, kannattaa neuvoa ottamaan yhteyttä alueasiamieheen, teekkariyhdysmieheen tai kyhiin.

   Onko koululla jatko-opiskelijoille olevaa TEKin edunvalvontaa?

   • Kyllä on. Yhteyttä voi ottaa alueasiamieheen. Valmistuneet DI:t ”joutuvat” kuitenkin maksamaan normaalin vuosijäsenen jäsenmaksun, vaikka olisivatkin jatko-opiskelijoita. Tällöin heillä on kuitenkin käytössään vuosijäsenille enemmän tarkoitetut palvelut, esim. urapalvelut. Jos jatko-opiskelua ei tehdä kokopäiväisenä, on mahdollisuus kuitenkin anoa jäsenmaksuun alennusta.

   Miten lehtitilaukset voi peruuttaa?

   • Ottamalla yhteyttä jäsenrekisteriin, jasenrekisteri@tek.fi, .

   Onko TEK oikea liitto myös tutkijan ammatissa toimiville?

   • Kyllä on. TEK tarjoaa myös tutkijatehtävissä toimiville samat palvelut kuin perinteisen teollisuuden parissa toimiville DI:lle.

   Miten, missä ja milloin TEKin opiskelijaedustukset ja toimijat eri organisaation osissa valitaan?

   • Teekkarivaliokunta ehdottaa TEKin hallituksen opiskelijajäsenen. TEKin valtuuston opiskelijajäsenet ehdottaa paikalliset teekkariyhdistykset.

   Mistä saa listätietoa TEKistä?

   • TEKin nettisivuilta (www.tek.fi), kyhiltä tai kiltahuoneen TEK-kansiosta
   Tietojohtajakilta Man@ger ry:n jäsenrekisteriseloste on luettavissa täältä.

   Nykyinen hallitus

   Koko hallituksen tavoittaa sähköpostiosoitteella hallitus@tietojohtajakilta.net. Yksittäiselle hallituslaiselle viestiä lähettäessä osoite on pesti@tietojohtajakilta.net.

   Hallitus

   Piia Niinikoski

   Puheenjohtaja@

   Ida Hyrylä

   Sihteeri@

   Tuomas Hyypiä

   Rahastonhoitaja@

   Kiia Keski-Sikkilä

   Tapahtumavastaava@

   Valtteri Raivio

   Saunavastaava@

   Jenna Jalkanen

   Yritysvastaava@

   Laura Väntti

   Fuksikapteeni@

   Vili Lehtovaara

   Viestintävastaava@

   Venla Reponen

   Opintovastaava@

   Toimarit

   Aleksi Hussa

   Taloustoimari@

   Roosa Mykkänen

   Sporttivastaava@

   Riiko Pesonen

   Fuksikapteeni@

   Roope Paukku

   Tapahtumatoimari@

   Erika Pasanen

   Tapahtumatoimari@

   Enni Puputti

   Hyvinvointivastaava@

   Joona Nieminen

   Virkistysvastaava@

   Mikko Pääkkönen

   Yritystoimari@

   Arttu Rantanen

   Yritystoimari@

   Carita Kujala

   XQ-toimari@

   Fanni Tuominen

   Kv-vastaava@

   Jukka-Pekka Keinänen

   IT-vastaava@

   Jade Karrila

   Ulkosuhdevastaava@

   Anni Vierimaa

   Kiltavastaava@

   Mette Nygård

   Graafikko@
   Vuosijuhlavastaava@

   Eemil Mennala

   Päätoimittaja@

   Mikko Kemppi

   Alumnivastaava@

   Lotta Törnblom

   Valokuvaaja@

   Silja Kantanen

   Somevastaava@

   Niina Pekkanen

   Materiaalivastaava@

   Paulus Palokangas

   Yhdenvertaisuusvastaava@

   Olli Pettersson

   Projektitoimari@

   Henna Urhonen

   Case Fakto -vastaava