ESTIEM CM Tampere 2019

Share on facebook
Share on twitter

ESTIEMin (European Students of Industrial Engineering and Management) Council Meeting, eli yleiskokous, järjestettiin tänä keväänä Tampereella 8.-14.4. Council Meeting on ESTIEMin suurin tapahtuma, ja järjestämisestä vastasi iso joukko innokkaita Man@gerin ja tuotantotalouden kilta Indecsin jäseniä.

Keväällä 2018 lähdin Saksaan yhdessä yhdeksän muun Man@gerin ja Indecsläisen kanssa. Matkamme kohteena oli Karlsruhen ESTIEM CM eli Council Meeting. Tuolloin minulla ei ollut mitään hajua, mihin olin lähtenyt tai mikä edes on CM. Council Meeting on ESTIEMin suurin tapahtuma. Se kerää 300 opiskelijaa ympäri Eurooppaa yhteen kaupunkiin yhdeksi viikoksi. Viikon aikana päätetään ESTIEMin asioista ja pidetään hauskaa kavereiden kanssa.

Saksan CM:ssä päätettiin kevään 2019 CM:n järjestäjä. Ehdolle saa asettua mikä LG (Local Group) vain. Ehdolle oli asettunut Tampere ja Pietari. Kuten voi arvata, Tampere voitti äänestyksen. Siitä CM:n järjestäminen sitten kunnolla alkoi, vaikkakin sitä oli tietenkin suunniteltu jo aikaisemmin.

Vuoden aikana mahtava 30 hengen ydintiimimme järjesteli ja suunnitteli CM:ää uskomattomien Project Leaderiemme ohjeistuksella. Järjestäminen oli jaettu osa-alueisiin, joita olivat muun muassa ilta-aktiviteetit, majoitus, kuljetus, sponsorit, ruokailut ja gaalaillallisen järjestäminen. Järjestäminen eteni välillä paremmin ja välillä taas yhdessä tuskailtiin, kun jokin ei toiminut niin kuin olisi haluttu. Kokoonnuimme vuoden aikana kahtena viikonloppuna mökille ja ideoimme yhdessä sen hetkisiä ongelmia.

Vihdoin ja viimein kauan odotettu maanantai 8.4. koitti. Estiemereitä saapui pitkin päivää Tampereelle. Päivän aikana heille jaettiin nimikyltit, joissa oli viikon ohjelma, rannekkeet, joilla pääsi tapahtumiin, ja hotellihuoneet. Maanantaina oli ilta-aktiviteettina baarikierros ja kierroksen jälkeen mentiin jatkoille.

Tiistai oli CM:n ensimmäinen kokonainen päivä. Päivä alkoi estiemereiden herättämisellä. Estiemerit majoittuivat keskustassa Omena-hotellissa. Kun kaikki olivat hereillä, heidät ohjeistettiin keskustan kampukselle. Siellä he saivat aamupalaa ja ensimmäinen GA eli General Assembly alkoi. Päivät estiemerit viettivät salissa kuunnellen esityksiä ja hakemuksia. Tämä ei todellakaan tarkoittanut, etteikö järjestäjien olisi tarvinnut tehdä mitään. Taustalla tapahtui koko ajan. Kahvin keittäminen 300 ihmiselle on todella iso operaatio ja vielä isompi se on silloin, kun polttaa sulakkeet neljä kertaa saman päivän aikana kahvia keittäessä. Tiistaina illalla oli ohjelmassa sitsit. Sitsit pysyivät kohtuullisen hyvin hallussa kun otetaan huomioon, että 300 ihmistä, jotka eivät tiedä miten sitsata, laitetaan sitsaamaan samaan paikkaan.

Keskiviikkona GA pidettiin myös keskustassa. Iltaohjelma oli tällöin hieman rennompi: suomalaiset olympialaiset. Lajeina oli eukonkantoa, mölkkyä, munajuoksua, kyykkää ja jättibeerpongia. Olympialaisten jälkeen jatkettiin jatkoille, missä sitten laulettiin karaokea koko yö.

Torstaina oli ensimmäinen päivä Hervannassa. Herätyksen jälkeen estiemerit ohjattiin busseihin ja vietiin Hervannan kampukselle. Hervannassa oli järjestetty aamupalatarjoilu. Torstain iltaohjelma oli koko viikon odotetuin: ohjelmassa oli International Night eli tutummin IN. IN:ssä ideana on, että jokaisesta maasta tuodaan omia perinneruokia ja -juomia. Tarjottavia oli aina ranskalaisista juustoista ruotsalaisiin Bilar-karkkeihin. Tarjolla todellakin oli kaikkea. IN:n on aina ESTIEM-tapahtumissa se juttu, jota odotetaan koko viikko. IN:n jälkeen porukka kuljetettiin busseilla takaisin keskustaan.

Perjantaina oli toinen päivä Hervannassa. Päivän aikana ESTIEM-alumnit pääsivät nauttimaan paljusta ja Frameryn tuomasta saunasta koulumme pihalla. GA:n jälkeen suuntana oli Murikanranta. Murikanrannassa oli kaksi rantasaunaa ja spa varattu meille. Estiemerit olivat todella innoissaan rantasaunasta, joka oli järven rannalla. Rantasaunalta pääri uimaan ”avantoon”. Jää oli jo jonkin verran sulanut ja rannasta pääsi kastautumaan. Ilta sujuikin rennoissa tunnelmissa saunoen ja kylpien.

Lauantai oli viimeinen kokonainen päivä. Päivä vietettiin keskustan kampuksella, ja illalla oli ohjelmana gaalaseremonia. Gaalaseremonia järjestettiin Tampereen raatihuoneella, jonka kaupunki oli tarjonnut. Gaalaseremonia on juhlallinen tilaisuus, jonne puettiin parasta päälle. Joillakin oli iltapuku ja toisilla siisti jakkupuku. Raatihuoneella oli ruokana cocktailpaloja ja salaattia. Illan aikana kuunneltiin varapormestarin puhe, sekä jaettiin kiitoksia ja lahjoja. Viimeiselle illalle oli myös jatkot baarissa.

Viimeisen aamun ohjelmassa oli herättää estiemerit viimeisen kerran. Viikon aikana CM:ää oli järjestämässä 30 hengen ydintiimin lisäksi noin 50 nakkilaista. Viikon vastuut oli jaettu päivävastaaville. Jokaiselle päivälle oli kaksi päivävastaavaa, jotka olivat vastuussa sen päivän tapahtumien kulun suunnittelusta ja järjestämisestä, sekä nakkilaisten ohjeistuksesta. Päivät olivat todella pitkiä ja raskaita. Viikon aikana pystyi löytämään järjestäjiä nukkumasta milloin mistäkin.

Viikko ei olisi onnistunut todellakaan ilman mahtavia sponsoreitamme. Iso kiitos kaikille jotka olivat mahdollistamassa tätä unohtumatonta viikkoa!

Tutustu muihin julkaisuihin

Tietojohtaja on ikuinen opiskelija

Moro! Täällä kirjoittelee Katri. Aloitin tijolla 2016 ja valmistuin viime vuonna, ja nykyisin työskentelen Data Engineerinä Solitalla. Tässä blogissa pohdin omia kokemuksiani datan parissa työskentelystä

Lue Lisää

Projektinhallintaa Oscar Softwarella

Oscar Software Oy:n pääliiketoimintana on tuotannonohjausjärjestelmien toimittaminen asiakkaille. Päätuotteiden toimituksissa projektinhallintaa lähestytään klassisella otteella, jossa projektin tavoitteet ja sisältö ovat selvillä alusta alkaen. Asiakasprojektit pyörähtävät

Lue Lisää

Goforella tietojohtajasta on moneksi

Tietojohtamisen koulutus antaa valmiudet työskennellä monilla erilaisilla toimialoilla, rooleissa ja tehtävissä. Myös Goforella on tietojohtamiselta valmistuneita tai vielä opiskelevia työntekijöitä varsin erilaisissa rooleissa töissä. Yrityksenä

Lue Lisää

Solitan Data Akatemia – Väylä ATK-hommiin

Terve! Täällä kirjoittaa Risto, jo N:nen vuoden tietojohtaja. Multa kyseltiin Man@gerin blogiin ajatuksia Solitasta ja erityisesti meidän kahdesti vuoteen starttaavasta data-akatemiasta, joten tässä sitä nyt

Lue Lisää

Tietojohtamista Profit Softwarella

Ilari Hauhia: ”Tärkeintä on kyky ja halukkuus oppia uutta.” Myönnän suoraan, että ennakkoon en ollut aivan varma, mitä business intelligence -konsultin työnkuvaan kuuluu. Aloitin Profit

Lue Lisää