Työelämän kautta tulevaksi tietojohtajaksi

Työelämän kautta tulevaksi tietojohtajaksi

 

Hei man@gerilaiset!

Olen Matias Kangas, ensimmäisen vuoden maisterivaiheen opiskelija ja Man@gerin maisterifuksi vuosimallia 2022. Työskentelen tällä hetkellä CGI:llä Healthcare and Welfare -yksikössä projektipäällikön ja teknisen asiantuntijan tehtävissä terveydenhuollon ammattilaisille suunnattujen ratkaisujen parissa.

Aloitin CGI:llä keväällä 2021 Future Talent -traineeohjelmassa teknisen asiantuntijan roolissa juuri aiempien ammattikorkeakouluopintojeni ollessa loppusuoralla. Harjoittelujakson aikana hyppäsin itselleni aika teknisiinkin tehtäviin, mutta vaikka minulla ei ollut juurikaan aiempaa osaamista niin työn ohessa opin nopeasti monipuolisesti perusteita. Tutuksi tulivat esimerkiksi HL7-sanomat, DICOM-standardi sekä muut erinäiset rajapinnat.

Työnkuvani CGI:llä on muuttunut paljon parin vuoden aikana ja olen päässyt kehittämään osaamistani monipuolisesti erilaisten kehitys- ja ylläpitoprojektien myötä. CGI työnantajana oli itselleni ihan unelmapaikka, koska ajattelin, että CGI pystyisi tarjoamaan minulle monipuolisen ympäristön, jossa pääsisin kehittymään sekä osaksi merkityksellisiä projekteja. Ja niin sen olen myös kokenut: omaa osaamistani on arvostettu ja minulle on annettu paljon vastuuta jo alusta alkaen, kun sitä olen toivonut.

Polkuni tietojohtamisen maisteriohjelmaan

Ennen tietojohtamisen maisterinopintoja, opiskelin aiemmin Turun ammattikorkeakoulussa tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi ja erikoistuin terveysteknologian osaamispolulle. Koulutus tarjosi minulle hyvän alustan työelämään sekä valmiudet työskennellä terveydenhuollon ohjelmistojen parissa. Tiesin kuitenkin jo pitkään, että haluan suorittaa ammattikorkeakoulututkinnon lisäksi myös jatko-opintoja, vaikka jatkopaikka tai opintosuuntaus eivät olleetkaan vielä selviä.

Löysin Tampereen yliopiston tietojohtamisen diplomi-insinöörikoulutuksen ensimmäisen kerran syksyllä 2021, ja tutkinto kuulosti heti ensi alkuun juuri minun paikaltani. Koin, että haluan kasvattaa johtamisosaamistani, jota olin jo aiemmissa opinnoissakin hieman sivunnut ja edetä urallani johtamistehtäviin. Tietojohtamisen koulutuksessa eniten mielenkiintoa herätti liiketoiminnan ja teknologian yhdistäminen sekä koulutuksen monipuolisuus. Olin siis heti myyty!

Opintojen ja työn yhdistäminen

Suoritan maisteriopintojani täysipäiväsen työni ohessa, joten koulun suorittaminen tapahtuu sivutoimisesti. Olen mielestäni onnistunut sovittamaan opinnot ja työni hyvin yhteen. Töissä tulee monesti huomattua, että miten mainiosti opiskelemani aiheet yliopistolla yhdistyvät työelämään ja miten voin paremmin tuoda asioita käytäntöön. Myös opintojen puolelle työelämä on tuonut todella paljon lisäarvoa ja opinnoissa näkee paljon yhtymäkohtia omaan tekemiseen. Samalla osaan ammentaa paremmin tietoa opinnoistani ja yhdistellä sitä sujuvasti jo aiemmin hankittuun osaamiseen. Uskon tämän olevan iso voimavara opinnoissani.

Ensimmäisen vuoden opinnoissani on ollut todella mielenkiintoisia opintojaksoja, joista on saanut paljon uusia oppeja esimerkiksi strategisesta johtamisesta ja tiedolla johtamisesta tietohallinnon näkökulmasta. Koen, että opintoni ja työni yhdistelmä on juuri minulle sopiva, vaikkakin niiden yhteensovittaminen on välillä todella hankalaa. Vapaa-ajan tekemisestä ei ainakaan ole puutetta, kun suurin osa siitä menee opintojen parissa :D.

Omalla urapolulla CGI:llä

Olen saanut CGI:llä todella hyvän vastaanoton tiimiini ja minun osaamistani arvostetaan. Minulle on myös tarjottu paljon uusia työmahdollisuuksia, joiden parissa pääsen kehittämään osaamistani entisestään. CGI on työnantajana todella suuri, mutta toiminta on silti paikallista ja päivittäinen tekeminen ainakin omalta osaltani rajautuu pääosin oman tiimini sekä asiakkaiden kanssa työskentelyyn. Pidän erityisesti siitä, että talosta löytyy kaikenlaista osaamista ja aina saa apua, jos sille on tarvetta. CGI:llä on todella avoin työkulttuuri ja olen päässyt tutustumaan mahtaviin työkavereihin näiden parin vuoden aikana, vaikka olenkin pääosin työskennellyt koronasulkujen aikana.

Olen itse toimistoihminen ja pidän erityisesti töiden tekemisestä läsnä, kun pääsee juttelemaan työkavereiden kanssa kasvotusten. CGI:llä toimistolla työskentely ei kuitenkaan ole vaatimuksena vaan todella suuri osa työntekijöistä tekee töitä etänä. CGI:llä sovelletaan joustavaa hybridimallia, jossa yhdistyy sekä lähi- että etätyöskentely. Meillä on aivan mahtavat toimitilat Hervannassa ja odotan innolla, että pääsemme syksyllä muuttamaan uuteen toimistokortteliin Tampereen ydinkeskustaan!

 

Kirjoittaja: Matias Kangas, projektipäällikkö & tekninen asiantuntija CGI:llä

 

Kiinnostaako sinua uramahdollisuudet CGI:llä? Tutustu CGI:hin lisää osoitteessa www.cgi.fi/ura

Tutustu muihin julkaisuihin

Tämän tietojohtajan taival toi Digialle

Tämän tietojohtajan taival toi Digialle Olen Titta, Man@gerin fuksi vuodelta 2018 ja työskentelen Digialla NetSuite-tiimissä ratkaisukonsulttina täällä Digian Tampereen toimistolla, Finlaysonin alueella. Lukion jälkeen pääsin

Lue Lisää

Ohjelmistosuunnittelijana Goforella

Gofore työllistää todella laajalla skaalalla IT-alan osaajia ja tietojohtajiakin mahtuu joukkoon erilaisilla taustoilla ja osaamisalueilla. Rekrytahti on myös tällä hetkellä kova ja kasvua on tapahtunut

Lue Lisää

Tietojohtaja on ikuinen opiskelija

Moro! Täällä kirjoittelee Katri. Aloitin tijolla 2016 ja valmistuin viime vuonna, ja nykyisin työskentelen Data Engineerinä Solitalla. Tässä blogissa pohdin omia kokemuksiani datan parissa työskentelystä

Lue Lisää

Projektinhallintaa Oscar Softwarella

Oscar Software Oy:n pääliiketoimintana on tuotannonohjausjärjestelmien toimittaminen asiakkaille. Päätuotteiden toimituksissa projektinhallintaa lähestytään klassisella otteella, jossa projektin tavoitteet ja sisältö ovat selvillä alusta alkaen. Asiakasprojektit pyörähtävät

Lue Lisää

Goforella tietojohtajasta on moneksi

Tietojohtamisen koulutus antaa valmiudet työskennellä monilla erilaisilla toimialoilla, rooleissa ja tehtävissä. Myös Goforella on tietojohtamiselta valmistuneita tai vielä opiskelevia työntekijöitä varsin erilaisissa rooleissa töissä. Yrityksenä

Lue Lisää